МВФ ухвалив нову програму для України та виділив перший транш
МВФ ухвалив нову програму для України та виділив перший транш

МВФ ухвалив нову програму для України та виділив перший транш

23:40, 18 грудня 2018.

Фінанси.

47.

Рішення про подальші транші прийматимуться у травні та в листопаді 2019 року під час перегляду успіхів нашої країни у виконанні умов меморандуму.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про відкриття для України нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by загальним обсягом 3,9 млрд дол., перший транш в межах якої обсягом 1,4 млрд дол.

має надійти до 25 грудня.

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів України, рішення про подальші транші прийматимуться у травні та в листопаді 2019 року під час перегляду успіхів нашої країни у виконанні умов Меморандуму з МВФ.

Згідно з повідомленням, нова програма МВФ допоможе Україні підтримувати макростабільність у найближчі роки, коли Україна змушена долати низку викликів, зумовлених посиленням тиску від російської агресії, президентськими і парламентськими виборами в 2019 році та необхідністю забезпечення пікових виплат по зовнішньому боргу.

Разом із тим, програма охоплюватиме цілу низку ключових для розвитку країни заходів: продовження фіскальної консолідації для постійного зменшення тягаря державного боргу, дотримання Національним банком політики гнучкого обмінного курсу і жорсткої монетарної політики з метою зниження інфляції та подальшого накопичення міжнародних резервів, активізація реформ, спрямованих на подальше посилення адміністрування податків, реформ фінансового та енергетичного секторів, а також посилення боротьби з корупцією.

«МВФ – це якірний кредитор для інших офіційних кредиторів України, які вже зараз надають нам кредити на особливих умовах, недоступних на ринку.

Кошти вже надходять в бюджет України і допомагають нам забезпечити макрофінансову стабільність – а це особливо важливо напередодні складного виборчого року», - прокоментувала рішення МВФ міністр фінансів України Оксана Маркарова.

У Мінфіні нагадали, що це – десята програма МВФ для України, та підкреслили, що зміни, які Україна має здійснити протягом дії програми, та структурні маяки, яких треба досягнути, прописані у Меморандумі, текст якого буде оприлюднений найближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародний валютний фонд попередньо погодив з українською владою нову 14-місячну програму stand-by обсягом 3,9 млрд дол.

наприкінці жовтня.

Серед попередніх умов для розгляду цього питання Радою Фонду були затвердження українським парламентом державного бюджету на 2019 рік відповідно до рекомендацій МВФ і підвищення тарифів на газ і опалення для домогосподарств.

Наприкінці листопада МВФ офіційно підтвердив відсутність юридичних обмежень щодо продовження співпраці з Україною після введення воєнного стану.

За прогнозами Національного банку, отримання першого траншу в рамках нової програми обсягом від 1,4 до 1,9 млрд дол.

можливе до католицького Різдва, тобто до 25 грудня.

#МВФ#кредити Україні.

Источник материала
Поделиться сюжетом