19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мінагрополітики запустило портал оцінки земель сільгосппризначення
Мінагрополітики запустило портал оцінки земель сільгосппризначення

Мінагрополітики запустило портал оцінки земель сільгосппризначення

Міністерство аграрної політики та продовольства запустило в бета-версії Всеукраїнський портал загальнонаціональної нормативної грошової оцінки (НДО) земель сільгосппризначення.

Портал дозволяє прорахувати НДО на будь-якій ділянці.

голови міністерства Максим Мартинюк у Facebook.

"7 лютого поточного року Кабінет міністрів прийняв постанову №105, якою погодив проведення загальнонаціональної нормативної грошової оцінки земель сільгосппризначення на всій території України.

За неповний рік було проведено повний комплекс робіт з оцінки, дані зведені в єдиний масив, написаний алгоритм, створений портал-дзеркало з можливістю онлайн-розрахунку НДО.

В результаті у нас не залишилося жодної ділянки сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, який не був прорахований на базі даних", - написав Мартинюк.

За його словами, основний виконавець - Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою, який провів повний комплекс робіт.

Він вказав, що для громадян-власників земель, які здають ділянки в оренду, портал дає можливість, спираючись на дані НДО, переконатися в справедливості орендної плати і при необхідності скоригувати її, орієнтуючись на показники земельних аукціонів по району.

"Для орендарів - можливість чітко спрогнозувати свої орендні витрати у будь-якому куточку України й обсяг обов'язкових платежів.

Для органів місцевого самоврядування – мати чітке уявлення про оцінку земельних ресурсів і можливість прорахувати надходження до бюджетів, впровадження планування", - зауважив т.

голови міністерства.

У зв'язку з запуском порталу Мінагропрод очікує активізацію земельних аукціонів (у тому числі і в електронному форматі), значна частина яких зараз просто не може відбутися, якщо місцева райрада не стверджує НДО на лоти.

Як повідомлялося, профільний комітет рекомендував парламенту продовжити мораторій на продаж с/г земель на рік.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны