ЄС планує розвивати інфраструктуру країн "Східного партнерства"
ЄС планує розвивати інфраструктуру країн "Східного партнерства"

ЄС планує розвивати інфраструктуру країн "Східного партнерства"

15 січня.

Європейська комісія та Світовий банк розробили план з розвитку інфраструктури в країнах "Східного партнерства" - України, Грузії, Молдавії, Азербайджані, Білорусі та Вірменії.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Єврокомісії.

“Посилення транспортних зв’язків як усередині регіону „Східного партнерства“, так і між ним і ЄС може дати поштовх економічному зростанню і створенню робочих місць”, — зазначила комісар з питань транспорту Єврокомісії Віолета Булк.

Реалізація проектів потребує майже 13 млрд євро та передбачає ремонт 4800 кілометрів доріг і залізничних колій, 6 портів, 11 логістичних центрів.

Проекти, включені до інвестиційного плану, були визначені спільно з країнами “Східного партнерства” та за сприяння міжнародних фінансових установ.

Ці проекти дозволять будівництво нових та відновлення вже існуючих доріг, залізниць, портів, аеропортів, а також логістичних центрів та прикордонних пунктів.

За даними Єврокомісії, до пріоритетних інвестицій належать як короткострокові проекти, що будуть завершені до 2020 року, так і довгострокові, спрямовані на покращення транспортних зв’язків у рамках проекту Транс’європейських транспортних мереж (TEN-T) до 2030 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом