У Львові суд обрав запобіжний захід депортованій з Росії журналістці
У Львові суд обрав запобіжний захід депортованій з Росії журналістці

У Львові суд обрав запобіжний захід депортованій з Росії журналістці

17 січня.

Галицький суд міста Львова обрав запобіжний захід депортованій з Росії, колишній львівській журналістці Олені Бойко.

Про це повідомили у прес-службі СБУ у Львівській області, передає УНН.

"Антиукраїнській пропагандистці Олені Бойко обрано запобіжний захід - утримання під вартою на 60 діб",- повідомили в СБУ.

У серпні 2015 року, виїхавши на тимчасово окуповані території, а згодом і до РФ, за даними СБУ, вона у засобах масової інформації постійно закликала до зміни меж території або державного устрою України.

14 грудня минулого року пропагандистку було оголошено у розшук, а 15 грудня Галицький районний суд Львова дав дозвіл на її затримання з метою її приводу для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу – тримання під вартою.

Слідство у кримінальному провадженні за ч.

2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України ведеться слідчим відділом УСБУ у Львівській області.

Слідчі дії тривають.

За повідомленням російських ЗМІ, Олену Бойко депортували до України через проблеми з міграційними документами – зокрема суд інкримінував їй адміністративну статтю за порушення правил в’їзду або режиму перебування у Росії.

Зазначається, що російський суд не дав Бойко 10 днів для апеляції, що передбачено законом.

Також повідомлялося, що співробітники ФСБ прискіпливо обшукували жінку на російському кордоні, а її адвоката виставили за двері.

Источник материала
Поделиться сюжетом