Нардеп-радикал подав до суду на Гройсмана
Нардеп-радикал подав до суду на Гройсмана

Нардеп-радикал подав до суду на Гройсмана

Народний депутат від «Радикальної партії» Віктор Вовк подав позов до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Про це повідомляя прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від народного депутата Віктора Вовка до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо ненадання главою Уряду доручення про порушення дисциплінарного провадження стосовно міністра Павла Клімкіна», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо ненадання доручення про порушення дисциплінарного провадження стосовно міністра закордонних справ Павла Клімкіна за фактами його протиправних і антиконституційних заяв та пропозицій, викладених у депутатському запиті позивача до прем’єра Гройсмана.

Окрім цього, позивач – народний депутат Віктор Вовк, просить суд зобов’язати главу уряду надати доручення про порушення відповідного дисциплінарного провадження.

Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі.

Раніше Вовк на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Київський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу міністра закордонних справ Павла Клімкіна і остаточно постановив притягнути його до адміністративної відповідальності за незаконне ігнорування депутатського звернення Віктора Вовка.

«Тож, іноді і в Україні вдається якимось чудом добитися справедливого судового рішення у протистоянні з владою.

Хоча, як це добре знають мільйони українців, це радше рідке виключення із правил.

Навіть після розпіареної президентської «судової реформи», яка, як відомо, обернулася очевидною фікцією», – повідомив депутат.

1 березня 2018 року депутат Віктор Вовк направив звернення міністру закордонних справ Павлу Клімкіну, в якому запропонував міністру звернути увагу голови дипломатичного представництва ЄС в Україні Хюго Мінгареллі на неприпустимість політичних оцінок з боку іноземних держав, щодо діяльності національного парламенту та народних депутатів України.

Тепер міністр Клімкін отримав протокол про адміністративну відповідальність, який був підтриманий не лише Шевченківським районним судом, а й апеляційною інстанцією.

«Постанова апеляційного суду «є остаточною і оскарженню не підлягає», – зазначив нардеп.

Источник материала
Поделиться сюжетом