19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Чорні нотаріуси" переписали активи збанкрутілих банків на 4,5 млрд грн
"Чорні нотаріуси" переписали активи збанкрутілих банків на 4,5 млрд грн

"Чорні нотаріуси" переписали активи збанкрутілих банків на 4,5 млрд грн

14 лютого.

Недобросовісні нотаріуси і реєстратори тільки за два останні роки зробили незаконну перереєстрацією на суму мінімум 4,5 млрд грн.

Про це повідомила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут, під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Ми продали за минулий рік майна на 6 млрд грн, а поцупили у нас на 4,5 млрд", - зазначила Рекрут.

За її словами, останні 7-8 місяців ситуація з незаконною перереєстрацією майна збанкрутілих банків стає все більш масовою.

Як зазначила чиновник, в даний час не проходить і тижня без такого злодійства.

Причому, за її словами, шахраї крадуть найбільш цінні активи - зокрема, офісні центри, реальна вартість яких може бути набагато вище балансової, тому і загальні втрати Фонду і вкладників значно вище 4,5 млрд грн.

Зокрема, шахраї вже перереєстрували активи банків "Меркурій", "Фідобанк", "Родовід Банку", "Дельта Банку", "ВТБ-банку" та інших.

У свою чергу, директор-розпорядник Фонду Костянтин Ворушилін підкреслив, що мова йде не про окремі випадки, а про тенденції, яка набирає обертів.

Причому шахраї діють за "витонченим" схемами - за підробленими ключами доступу до реєстру, віддалено, перереєструвати майно на підставні фірми.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны