Неймовірна перемога: українські паралімпійці здобули перше місце на Чемпіонаті світу-2019
Неймовірна перемога: українські паралімпійці здобули перше місце на Чемпіонаті світу-2019

Неймовірна перемога: українські паралімпійці здобули перше місце на Чемпіонаті світу-2019

Національна паралімпійська збірна з зимових видів спорту тріумфально повернулася з Чемпіонату світу-2019, що проходив у канадському місті Принс Джордж.

Наші спортсмени вибороли у підсумку 42 медалі, що принесло Україні першість у медальному заліку.

Про це повідомляє прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України.

Загалом у скарбничці національної збірної 9 золотих, 16 срібних та 17 бронзових медалей.

У всі дні змагань українські паралімпійці демонстрували гарний результат і жодного разу не поступилися першим місцем у медальному заліку.

"Загалом 13 із 19 спортсменів, які презентували Україну на цьому чемпіонаті світу, вибороли високі нагороди, сім із них – золоті.

Найкраще від команди України виступили:.

Ляшенко Людмила – у здобутку 7 високих нагород, з яких чотири золоті медалі (зокрема три "золота" з біатлону, одне "золото" - з лижних перегонів), дві срібні та одна бронзова медалі з лижних перегонів;.

Радь Тарас – у здобутку 6 високих нагород, з яких три золоті медалі з біатлону, одна срібна та дві бронзові медалі з лижних перегонів;.

Шишкова Оксана – у здобутку 6 високих нагород, одна золота, дві срібні з лижних перегонів, три бронзові медалі у біатлоні", – повідомили у Нацкомітеті спорту інвалідів України.

Серед інших призерів Чемпіонату світу-2019 – Батенкова-Бауман Юлія, Вовчинський Григорій, Кравчук Василь, Конашук Богдана, Капустей Андріана, Кононова Олександра, Суярко Дмитро, Ковалевський Анатолій, Решетинський Ярослав, Лук'яненко Віталій.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны