На Хмельниччині запрацювала друга за потужністю СЕС в Україні
На Хмельниччині запрацювала друга за потужністю СЕС в Україні

На Хмельниччині запрацювала друга за потужністю СЕС в Україні

19:50, 19 березня 2019.

Альтернативна енергетика.

Щорічне виробництво електроенергії станцією становитиме 68,2 Гвт-год, що дозволить забезпечити електроенергією третину з 13 тисяч домогосподарств в Кам'янець-Подільському.

У Хмельницькій області введена в експлуатацію сонячна електростанція (СЕС) "Кам'янець-Подільська" потужністю понад 63 МВт, інвесторами якої на паритетній основі виступили група ICU та інвестиційний фонд VR Capital Group, вклавши в проект 55 мільйонів доларів, повідомляє прес-служба група ICU.

"Пікова потужність станції, яка вже почала відпускати електроенергію до мережі, становить 63,8 МВт, що робить її другою в країні по потужності, при цьому, щорічне виробництво електроенергії становитиме 68,2 Гвт-год, що дозволить забезпечити електроенергією третину з 13 тисяч домогосподарств в Кам'янець-Подільському", - сказано в повідомленні.

Зазначається також, що виробництво екологічно чистої електроенергії станцією "Кам'янець-Подільська" дозволить забезпечити скорочення викидів вуглекислого газу на 67 тисяч тонн щорічно.

У повідомленні сказано, що станцію введено в експлуатацію компанією "Подольскэнерго", але при цьому інвесторами проекту на паритетних засадах виступили група ICU та американський фонд VR Capital Group з загальним обсягом інвестицій у будівництво близько 55 мільйонів доларів.

Як передає прес-служба компанії, посилаючись на інформацію керуючого партнера ICU Макара Пасенюка, це перший з трьох спільних з VR Capital Group проектів в галузі альтернативної енергетики.

"Найближчим часом планується запуск нашої другої сонячної електростанції потужністю 35 МВт, яка розташована в Херсонській області.

Також на початковій стадії будівництва - кілька середніх за розмірами СЕС в Миколаївській області", - повідомляє прес-служба, посилаючись на слова Пасенюка.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році в Україні введено в експлуатацію 742,5 МВт потужностей, що генерують енергію з відновлюваних джерел, що у 2,8 раза перевищує обсяг потужностей, введених за попередній рік.

Таким чином, загальна встановлена потужність ВДЕ у 2018 році досягла 2117 МВт.

1 жовтня 2014 року Кабінет міністрів затвердив Національний план дій з відновлюваної енергетики до 2020 року, який передбачає збільшення частки відновлюваних джерел у загальному балансі генерації електроенергії з близько 1% до 11%.

Головним механізмом для стимулювання розвитку такої енергетики в Україні є "зелені" тарифи – спеціально високі (вище, ніж у інших видів генерації), затверджені законом про ціни на електроенергію, яка виробляється з відновлюваних джерел.

Довідка УНІАН.

VR Capital Group Ltd.

діє через свої основні дочірні компанії включаючи VR Advisory Services Ltd.

(Всі разом - VR Capital Group) і є керуючим активами альтернативного типу загальною вартістю понад 4,5 мільярда доларів США.

Клієнтська база VR Capital Group в основному складається з інституційних інвесторів із США і Західної Європи, а також включає університетські фонди, благодійні організації, сімейні фонди та кошти інституціональних розпорядників активами.

Група ICU - незалежна фінансова група, що надає брокерські послуги, послуги з управління активами та приватним акціонерним капіталом.

Група спеціалізується на ринках Центральної та Східної Європи.

Заснована у 2006 році фахівцями з ING, під її управлінням знаходяться активи на суму понад 500 мільйонів доларів США.

Власниками групи є керуючі партнери ICU - Пасенюк і Костянтин Стеценко.

#сонячна енергія#сонячна енергетика#хмельницька область.

Источник материала
Поделиться сюжетом