Названо ознаки наближення смерті
Названо ознаки наближення смерті

Названо ознаки наближення смерті

13:04, 26 березня 2019.

Зарубіжні новини.

186.

Серед поширених симптомів, які спостерігаються у людей в кінці життя, - втома та втрата апетиту.

У більшості людей в момент смерті немає болю і важких симптомів / фото pixabay.

Багатьох людей смерть лякає як процес, пов'язаний з болем та іншими стражданнями, але австралійські вчені з'ясували, що більшість помирає без болю.

Дослідження фахівців з Університету Воллонгонг показало, що смерть у супроводі болісних симптомів – явище рідкісне, частіше при цьому спостерігаються менш важкі прояви, пише Medik.

Фахівці констатують, що протягом останнього десятиліття відбулося статистично значиме зменшення болю та інших симптомів, які проявляються в момент закінчення людського життя.

"Понад 85% пацієнтів, які отримують паліативну допомогу, не мають важких симптомів настання смерті.

Всупереч уявленням, люди в останні дні або години свого життя досить рідко страждають від болю і відчувають менше неприємних симптомів, ніж при розвитку своєї хвороби", - йдеться у доповіді австралійських вчених.

Згідно з даними, отриманими ними, серед поширених симптомів, які спостерігаються у людей у кінці життя, є втома і втрата апетиту.

При цьому прояв втоми перевершує хворобливу симптоматику, і якщо біль ще можливо лікувати препаратами, впливати на інші симптоми проблематично.

"13,3% пацієнтів перед смертю повідомляли про сильний стрес через втому, 7,4% - про неприємні симптоми болю, 7,1% - про втрату апетиту", - розповіли дослідники.

Іншими симптомами, які спостерігаються в момент смерті, є труднощі з диханням, безсоння, нудота, проблеми з кишечником.

Дані симптоми зазвичай стають менш вираженими у міру згасання життя.

Раніше вчені заявили, що лише одна прогулянка на тиждень може зменшувати ризик ранньої смерті від серцевого нападу, інсульту або раку.

#смерть.

Источник материала
Поделиться сюжетом