У Конгресі США офіційно підтримали протидію газогону "Північний потік-2"
У Конгресі США офіційно підтримали протидію газогону "Північний потік-2"

У Конгресі США офіційно підтримали протидію газогону "Північний потік-2"

Палата представників Сполучених Штатів проголосувала за законопроект, спрямований проти спорудження скандального російського газогону "Північний потік-2".

Відповідний документ підтримали 391 конгресмен, ще 24 – висловилися проти.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Законопроект має на меті допомогти США, а також країнам Європи зміцнити глобальну енергетичну безпеку і одночасно підтримати диверсифікацію джерел енергії та маршрутів їх поставок.

Документ містить заклик до уряду США вжити заходів, аби скоротити залежність країн Європейського регіону від російських енергоресурсів, сприяти збільшенню конкуренції на ринку, нарощувати експорт технологій та енергоресурсів до країн Європи.

"Я радий, що став свідком таких оперативних дій щодо цього законопроекту, і з гордістю приєднався до моїх колег, які сьогодні проголосували за його схвалення", – прокоментував рішення Палати представників Кінзінгер.

Він також зауважив:.

"Російська Федерація на чолі з Володимиром Путіним уже давно використовує енергоносії як зброю для примусу і маніпулювання європейськими країнами.

Оскільки виробництво енергії у США зростає, в нас є чудова можливість підтримати наших союзників і надати альтернативу позиціям, на яких закріпилася Росія, зокрема що стосується джерел енергії".

На думку авторів законопроекту, це "великий крок уперед у справі підвищення глобальної енергетичної безпеки".

"Росія вже давно перетворила на зброю свій контроль над енергоносіями в Європі.

Зіткнувшись зі зростаючими загрозами нашій безпеці і безпеці наших союзників, ми повинні об'єднатися як сильна і єдина коаліція", – додав ще один конгресмен-автор проекту Кітінг.

"Північний потік-2" – проект російського газопроводу, який будує компанія Nord.

Stream 2 AG.

Єдиним акціонером останньої є російський "Газпром".

Партнерами виступають компанії Royal Dutch Shell, Wintershall, Unipe, OMV і Engie.

Довжина газопроводу становитиме 1,2 тисяч км, а загальна потужність з уже наявним "Північним потоком" – 55 млрд куб.

м газу.

"Північний потік-2" має пройти вздовж газопроводу "Північний потік" дном Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.

Источник материала
Поделиться сюжетом