У російському СІЗО адвокатів не пускають до полонених українських моряків – Полозов
У російському СІЗО адвокатів не пускають до полонених українських моряків – Полозов

У російському СІЗО адвокатів не пускають до полонених українських моряків – Полозов

19 травня.

Адміністрацією СІЗО "Лефортово" створені умови, що перешкоджають доступу адвокатів до військовополонених українських моряків.

Про це повідомляє УНН із посиланянм на мікроблог адвоката Миколи Полозова у Twitter.

"Адміністрацією СІЗО "Лефортово" допущена ситуація, за якої вкрай утруднений доступ адвокатів для конфіденційного спілкування і роботи з підзахисними.

Щодо військовополонених українських моряків, ці обставини є порушенням статті 105 III Женевської конвенції", - написав адвокат.

Зокрема, Полозов додав у твіт фото публікації адвоката Анастасії Георгієвської, яка у п'ятницю не змогла потрапити до свого підзахисного, українського моряка Володимира Терещенка.

"Це не тільки порушення "прав адвокатів" (Федеральна палата адвокатів Російської Федерації ау???) але й кричуще порушення права на захист", - зазначила Георгієвська.

"З урахуванням того, що листи від мого підзахисного Володимира Терещенка навіть до мене не приходять (СІЗО Лефортово і слідство не бачать тут порушення, дивно, так?), телефонні дзвінки йому заборонені, побачення теж - я вважаю, що вже 3 тижні Володимир Терещенко перебуває в стані incommunicado", - написала адвокат.

Администрацией СИЗО «Лефортово» допущена ситуация при которой крайне затруднён доступ адвокатов для конфиденциального общения и работы с подзащитными.

В отношении военнопленных украинских моряков, эти обстоятельства являются нарушением статьи 105 III Женевской конвенции.#POW pic.

— Николай Полозов (@nikolai_polozov) 19 травня 2019 р.

Раніше Полозов заявив, що стан здоров'я поранених військовополонених моряків викликає побоювання.

Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Источник материала
Поделиться сюжетом