Суд зняв з екс-нардепа Лозінського судимість за вбивство селянина
Суд зняв з екс-нардепа Лозінського судимість за вбивство селянина

Суд зняв з екс-нардепа Лозінського судимість за вбивство селянина

Колишній народний депутат України Віктор Лозінський, який був засуджений за вбивство, достроково позбавився судимості.

Відповідне рішення 6 травня ухвалив Дніпровський районний суд Києва, повідомляє Українська правда.

Екс-нардеп сам звернувся до суду із проханням на дострокове зняття судимості, зазначивши, що має відповідне право.

У рішенні суду йдеться, що з дня, коли Лозінського було достроково звільнено з колонії, минуло понад три роки – більше, ніж половина строку погашення судимості за вчинення тяжкого злочину.

Суддя зазначила, що Лозінський "характеризується виключно з позитивної сторони".

Він створив кілька нових аграрних підприємств, допомагав військовим та волонтерським організаціям, освітнім, спортивним та дитячим закладам, релігійним громадам, сім’ям загиблим в зоні АТО та Афганістану".

Суд вирішив, що ці обставини "дають підстави вважати, що після відбуття покарання у виді позбавлення волі засуджений своєю зразковою поведінкою і сумлінним ставленням довів своє виправлення".

16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області внаслідок зіткнення з Лозінським та його друзями загинув місцевий житель Валерій Олійник.

За даними ГПУ, вбивство було скоєно з особливою жорстокістю: вже пораненого з вогнепальної зброї селянина Лозінський добивав бампером машини.

У квітні 2011 року Дніпровський суд столиці присудив Лозінському покарання у вигляді 15 років тримання у в'язниці, пізніше апеляційний суд зменшив цей строк на рік - загалом екс-нардеп мав відсидіти 14 років.

Источник материала
Поделиться сюжетом