Допомога продовжується: ЗСУ отримали американські радари
Допомога продовжується: ЗСУ отримали американські радари

Допомога продовжується: ЗСУ отримали американські радари

20 травня американські військові передали українським колегам контрбатарейні радари AN/TPQ-36.Подібні станції є уже на в українському війську, повідомляє Чернігівський обласний військовий комісаріат в Facebook.

"Контрбатарейні радари допомагають та допоможуть українському солдату бачити кожен постріл російсько-терористичних військ.

Дальність до 25 км дозволяє своєчасно виявляти тих, хто, порушуючи Мінські угоди, застосовує артилерію, міномети, танки, намагаючись проводити обстріли українських позицій", - каже прес-секретар командування Сухопутних військ ЗСУ підполковник Іван Арєф'єв.

Радари класу AN/TPQ-36 - є найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби й призначені для виявлення і знищення артилерії.

Радари знаходяться на озброєні армії США.

Станція контрбатарейної боротьби призначена для виявлення та визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських гармат та реактивних систем залпового вогню противника.

Україна немає аналогів цих радарів.

У порівнянні з наявною у Збройних Силах України радіолокаційною станцією АРК-1М "Рись" станція AN/TPQ-36 має більшу дальність та сектор розвідки й дозволяє одночасно вести розвідку на площі, яка більша за площу розвідки АРК-1М у 3,5 — 4 рази.

Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" передав 7-й бригаді тактичної авіації імені Петра Франка відремонтований бомбардувальник Су-24М.

Источник материала
Поделиться сюжетом