Міжнародні експерти вказали на кричущі злочини над тваринами в Україні: це нелюдяно
Міжнародні експерти вказали на кричущі злочини над тваринами в Україні: це нелюдяно

Міжнародні експерти вказали на кричущі злочини над тваринами в Україні: це нелюдяно

16 травня в Києві в університеті імені Тараса Шевченка було проведено першу в Україні юридичну зоозахисну конференцію, яка була зініціована та організована ГО “Відкриті клітки Україна”.

Окрім українських працівниць сфери юриспруденції, які активно проштовхуть відповідні законопроекти до ради, столицю відвідали також спікери з Польщі, Англії та Швеції, які поділилися досвідом регулювання прав тварин на державному рівні та розповіли про виклики, з якими їм довелося та доводиться зіштовхуватися у своїх країнах.

Останніми роками у світі стверджується думка, що гуманне поводження із тваринами - один з показників цивілізованого суспільства.

Але ж в Україні донедавна до тварин ставилися як до неживих істот, речей.

На сьогоднішній день існує ціла низка проблем, та речей, які не передбачені законопроектами України, що дозволяє зловживати або ж знецінювати життя та здоров’я тварин.

Серед таких неточностей в правових нормах можна виділити те, що, наприклад, тварина є об’єктом права, тому існує необхідність надання тваринам статусу "суб’єкта цивільних прав з особливим статусом".

Також в законодавстві відсутні такі поняття як "каліцтво тварини", "тілесне ушкодження тварини", "власник тварини", "опікун тварини" тощо, необхідно внести ці поняття в законодавство.

За ініціативою ГО “Відкриті Клітки” було розроблено та випущено методички про правила поводження, якщо ви стали свідком жорстокого поводження з тваринами, в яких детально та по пунктам описано, що можна робити.

Матеріали безкоштовні та їх можна вільно отримати, звернувшись до організації.

Один із міжнародних лідерів готельних бізнесів Hilton Worldwide (Hilton) оголосив про всебічний перехід на cage-freeпісля початку кампанії 63 значними зоозахисними компаніями з усього світу.

Як повідомляв раніше Знай.

ua, економісти підрахували, на скільки подорожчали популярні молочні продукти.

Також портал Знай.

ua писав, що українцям нагадали, скільки вони відпочинуть у травні.

Источник материала
Поделиться сюжетом