Новини компаній: «Агроліга» відмовляється від молочного тваринництва
Новини компаній: «Агроліга» відмовляється від молочного тваринництва

Новини компаній: «Агроліга» відмовляється від молочного тваринництва

Про це повідомили у компанії, пише agrotimes.

Головними негативними факторами «Агроліга» назвала зростання цін і тарифів, що призводить до подорожчання утримання сільськогосподарських тварин; зниження купівельної спроможності населення; скорочення експорту через закриття російського ринку.

В результаті цього спостерігається стійка тенденція до зниження поголів'я всіх видів тварин.

Зазначається, що тваринницький бізнес втратив свою актуальність, навіть не зважаючи на те, що у компанії є вагома перевага – можливість годувати стадо відходами власної олійної галузі.

«Ми виробляли молоко найвищої якості з ціною відповідно вищою за ринкову, — наголосили в «Агролізі».

— І наш кінцевий покупець виявився нечисленним.

Витрати на догляд і лікування тварин, логістику готової продукції, оплату праці всіх працівників, що постійно зростали, хоч і не призвели до збитків, проте стали перешкодою для отримання прибутку».

Компанія зараз бере участь у масштабному і перспективному проекті з будівництва ТЕС і хоче спрямувати свої зусилля і фінанси в розвиток інших, менш залежних від різних факторів проектів.

Водночас в «Агролізі» наголосили, що відмова від тваринницького напрямку не означає, що компанія не повернеться до нього — з огляду на величезний накопичений досвід.

«Агроліга» обробляє близько 10 тис.

га земель.

Окрім молочного тваринництва, вирощує пшеницю, ячмінь, соняшник, ріпак, кукурудзу, гречку, переробляє насіння соняшнику на власному олійноекстракційному заводі.

Источник материала
Поделиться сюжетом