В Україні впроваджуються технології переробки амаранту
В Україні впроваджуються технології переробки амаранту

В Україні впроваджуються технології переробки амаранту

«Українські родючі ґрунти дозволяють отримати товарне насіння культури, яке за вмістом жиру та макроелементів перевищує індійське, пакистанське або перуанське.

Крім цього, наша країна має зручне розташування і логістично наближена до європейського ринку, де спостерігається попит на продукцію з амаранту», — зазначає Олександр Дуда.

За його словами, вже розроблені вітчизняні технології переробки амаранту, які дозволяють з тонни насіння отримати 40 л олії, 350 кг шліфованої крупи, 400 кг нативного борошна.

Решта — макуха із зародків.

Це дає можливість реалізовувати продукцію за конкурентними цінами в усьому світі.

Источник материала
Поделиться сюжетом