Суд підтвердив правомірність дій держвиконавця, який заарештував рахунки та майно глави комітету Американської торгової палати Тетяни Попової за борги на $6 млн перед "Райффайзен Банк Аваль"
Суд підтвердив правомірність дій держвиконавця, який заарештував рахунки та майно глави комітету Американської торгової палати Тетяни Попової за борги на $6 млн перед "Райффайзен Банк Аваль"

Суд підтвердив правомірність дій держвиконавця, який заарештував рахунки та майно глави комітету Американської торгової палати Тетяни Попової за борги на $6 млн перед "Райффайзен Банк Аваль"

Главі комітету Американської торгової палати Тетяні Поповій не вдалося оскаржити в суді дії державного виконавця, який домігся застосування до боржника крайніх заходів впливу - судового рішення про арешт її банківських рахунків, а також рухомого і нерухомого майна до виконання рішення суду про примусове стягнення проблемою заборгованості по особовому поручительству перед "Райффайзен Банк Аваль" на суму понад 6 мільйонів доларів."У задоволенні скарги Поповій Тетяні Валеріївні на дії державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Іванюти Івана Миколайовича, зацікавлена ​​особа - Публічне акціонерне товариство "Райффайзен Банк Аваль", - відмовити", - сказано в рішенні Дарницького районного суду м.

Києва у справі № 753/4154/19, копію якого має в своєму розпорядженні редакція.

Як повідомлялося раніше, Печерський суд за клопотанням державного виконавця заборонив Тетяні Поповій до повного виконання з її сторони зобов'язань перед кредитором залишати межі України, а також наклав арешт на банківські рахунки, особисте рухоме і нерухоме майно Тетяни Попової, яка з 2012 року ухиляється від виконання зобов'язань на її особисте поручительство по кредитах перед "Райффайзен Банком Аваль" на суму 6 мільйонів доларів.

Як випливає з рішення суду, починаючи з 2012 року, коли "Райффайзен Банк Аваль" змушений був звернутися до суду для примусового стягнення боргу з підконтрольних Поповій та її сім'ї компаній, вона всіляко уникала виконання зобов'язань за особистим дорученням, а також ігнорувала виклики державного виконавця.

У 2016 році на підставі заяви голови правління "Райффайзен Банк Аваль" Володимира Лавренчука порушено кримінальну справу № 12016100000000554 про ухилення від виконання зобов'язань за кредитним договором, а також у зв'язку зі спробами незаконного виведення бізнес-центру Increastar з-під застави.

Серед посадових осіб підконтрольних Тетяні Поповій компаній - її літній батько Попов Валерій Васильович, який виявився одним з фігурантів кримінального переслідування з боку кредитора "Райффайзен Банк Аваль" за спроби незаконного виведення бізнес-центру з-під застави.

Тетяна Попова зробила спробу спростувати свою причетність до згадуваних в публікаціях у зв'язку з її діяльністю компаній."Ще в 2013 році я переуступила корпоративні права і вийшла зі складу акціонерів компаній, зазначених у тексті (в т.

"Західбудінвест Компані Консалтинг") і які є відповідачами за позовами фінансової компанії "Женева".

В даний час я не маю до цим компаній ніякого відношення", - спробувала Попова дистанціюватися від компаній, серед яких і ТОВ "Медіа-Експерт", які винні австрійському банку в Україні понад 6 млн доларів.

У той же час згідно з даними з публічного реєстру українських компаній, ТОВ "Західбудінвест Компані Консалтинг", що знаходиться в процесі банкрутства, і ТОВ "Медіа-Експерт" за дивним збігом обставин саме з часу формального відходу Тетяни Попової від цього бізнесу очолює її батько - Попов Валерій Васильович.

Сама Тетяна Попова з квітня 2007 по грудень 2013 року - з моменту отримання кредитних коштів від "Райффайзен Банк Аваль" і в період, коли кредит уже став проблемним і кредитор почав процедуру примусового стягнення, - була керівником компанії "Західбудінвест Компані Консалтинг".

А формальними засновниками цих компаній в нинішній час є батько Тетяни Попової і її мати - Попова Наталя Павлівна.

На момент отримання кредитних коштів Тетяна Попова була засновником цих та інших компаній, активно займалася рекламним і медійним бізнесом.

З 2014 року Тетяна Попова робила безуспішні спроби оскаржити в судах своє поручительство по кредитах перед "Райффайзен Банк Аваль", а також судове рішення про стягнення з неї заборгованості по проблемному кредиту.

Розгляд справи дійшов до Верховного Суду України, який своїм рішенням поставив крапку в цій суперечці, і залишив в силі всі законні вимоги кредитора про виконання кредитних зобов'язань за особистим дорученням Попової за кредити підконтрольних їй підприємств.

Зараз Тетяна Попова - голова комітету з медіа і комунікацій Американської торгової палати в Україні, експерт громадського об'єднання "Інформаційна безпека", а раніше займала посаду заступника міністра інформаційної політики та радника міністра оборони.

Источник материала
Поделиться сюжетом