У Києві відзначають 70 річницю заснування Північноатлантичного альянсу – включення
У Києві відзначають 70 річницю заснування Північноатлантичного альянсу – включення

У Києві відзначають 70 річницю заснування Північноатлантичного альянсу – включення

70-ту річницю заснування Північноатлантичного альянсу відзначили у середмісті столиці.

Представники НАТО зазначають: проводять святкування в Києві, бо Україна є одним із важливих і потенційних партнерів Альянсу.

На заході перебуває і кореспондент "5 каналу" Валерія Павленко.

Поблизу Українського дому, що на Європейській площі, відбулося святкування 70-ї річниці підписання Північноатлантичного договору – створення НАТО.

Святкувати вирішили саме у столиці України, адже за словами представників Альянсу, а також Надзвичайних та Повноважних Послів Канади й Великобританії, Україна є украй важливим партнером для організації.

"Україна є одним з найважливіших партнерів НАТО.

Стабільність та безпека євроатланти чного простору тісно пов'язана з безпекою України та навпаки", – наголосила директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Моранкова.

"70 років тому покоління європейців, які постраждали під час двох світових воєн, і що побачили масові вбивства людей, та які боялися, що Третя світова війна також є можливою, і там можуть використати ядерну зброю, – зрозуміли і захотіли зробити чітким повідомленням, що вони готові захищати власні цінності, свободу і захищати рідну землю.

Це бажання захищати було прямим бажанням зберігати мир", – зазначив заступник генсека НАТО з політичних питань і політики безпеки Алехандро Альваргонсалес.

Посол Великої Британії Джудіт Гоф на святкування акцентувала, що хоча Північноатлантичний альянс і створювався в інші часи, проти вони й нині обіцяють підтримувати офіційний Київ: "НАТО було засновано в зовсім інший час, невдовзі після завершення Другої світової війни.

12 держав, які підписали Північноатлантичний договір у 1949 році, взяли на себе три основних зобов'язання: гарантувати свободу, зберегти мир і сприяти стабільності".

До святкування 70-ї річниці підписання договору на Європейській площі створили тематичну квіткову композицію.

А до Українського дому запросили художників з різних куточків України, аби ті створили картину, як сам вони бачать Організацію Північноатлантичного договору та чому.

Источник материала
Поделиться сюжетом