Майже 60% прикордонників України задоволені своєю роботою, - опитування
Майже 60% прикордонників України задоволені своєю роботою, - опитування

Майже 60% прикордонників України задоволені своєю роботою, - опитування

57% працівників Державної прикордонної служби України ставляться позитивно до своєї роботи – такими є результати новаторського для орану дослідження рівня довіри співробітників до реформ та керівництва ДПСУ.

Результати були оголошені на прес-конференції "Індекс довіри: як службовці ДПСУ сприймають роботу відомства", повідомляє прес-служба ДПСУ.

Дослідження, що мало на меті проаналізувати ставлення співробітників ДПСУ до структури, реформ, керівництва і відомства було ініційовано центром стратегічних комунікацій "Страт.

Ком Україна" за підтримки Міжнародної організації міграції в рамках проекту "Нове обличчя кордону" та Посольство США в Україні.

Дослідження проводилось протягом квітня місяця у форматі анкетування.

В опитуванні взяло учать 25% особового складу ДПСУ – 10840 людей.

Згідно з результатам опитування, найкращу оцінку (77%) отримало ставлення до керівництва структури, 50 і більше відсотків отримали питання оцінки іміджу ДПСУ, реформ, ставлення до вищого керівництва та ставлення до своєї роботи загалом.

Та лише 27% респондентів задоволені своєю зарплатнею і 36% - пільгами.

Олег Слободян, помічник Голови Держприкордонслужби України прокоментував цей показник, сказавши, що ДПСУ має план щодо реагування на питання, які викликають занепокоєння у своїх співробітників, особливо які стосуються підвищення заробітної плати та вдосконалення системи соціального забезпечення.

Позитивним моментом є те, що незважаючи на низьку заробітну плату, більша половина (56%) прикордонників вбачають в свої роботі перспективи і кар’єрний ріст.

Питання щодо корупції отримало 41% заперечних відповідей, а 25% опитуваних вважають, що корупція в ДПСУ є.

У рамках конференції також розглядалось питання розробки нової стратегії розвитку ДПСУ як інструменту розбудови стратегічних комунікацій.

Аліна Фролова, директор з розвитку Центру стратегічних комунікацій "Страт.

Ком Україна" зазначила: "Проект розбудови стратегічних комунікацій у ДПСУ є системним та комплексним.

Служба вже є однією з найбільш просунутих та відкритих державних установ, але наша головна мета - це проактивний стиль комунікації та стала професійна система".

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны