Посилені прикордонні наряди і службові собаки: Слободян розповів про контроль на кордоні з Молдовою
Посилені прикордонні наряди і службові собаки: Слободян розповів про контроль на кордоні з Молдовою

Посилені прикордонні наряди і службові собаки: Слободян розповів про контроль на кордоні з Молдовою

Державна прикордонна служба після засідання РНБО посилила заходи безпеки на кордоні з Молдовою після загострення там ситуації - зокрема, збільшила кількість осіб у нарядах і викорустовує службових собак.

"Прикордонники у межах компетенції посилили охорону усього україно-молдовського кордону, особливу увагу ми звертаємо на придністровський сегмент, центральний сегмент україно-молдовського кордону.

Наразі посилені і прикордонні наряди на зеленому кордоні і в пунктах пропуску на україно-молдовському кордоні, це й посилене використання службових собак, і збільшена кількість прикордонників у прикордонних нарядах.

Посилення здійснюється поки силами і резервами керівника південного регіонального управління, наразі необхідності маневру з інших регіональних управлінь ми не вбачаємо", - зазначив Слободян.

Крім цього в рамках проведення заходів посилено також взаємодію з СБУ, Національною поліцією, Нацгвардією.

"Якихось випадків чи провокацій не було, але дійсно ситуація в сусідній країні змушує Україну реагувати, і це цілком природньо, тому що кожна країна убезпечує себе у першу чергу на в’їзд, тому посилено контроль на в’їзд з території Молдови, ну, і, відповідно, проводяться інші заходи, про які ми вже говорили", - зазначив Слободян.

Як повідомлялося, 24 лютого у Молдові відбулися парламентські вибори.

Явка склала 49,22%.

У багатомандатному окрузі Партія соціалістів отримала 31,15%, проєвропейський блок Acum – 26,84%, правляча Демократична партія – 23,62%, партія "Шор", чиєю ідеологією є боротьба за права нацменшин, – 8,32%.

8 червня Конституційний суд Молдови вирішив, що парламент країни слід розпустити, адже він протягом 90 днів не зміг сформувати уряд.

Законодавство Молдови передбачає на це 3 місяці.

Після закінчення цього терміну президент Ігор Додон має право розпустити законодавчий орган країни і призначити дострокові вибори.

Додон заявив, що не буде розпускати парламент.

8 червня на екстреному засіданні парламенту Молдови депутати обрали уряд країни, призначивши прем'єр-міністром лідера партії "Дія і солідарність" (PAS, входить у блок Acum) Майю Санду.

9 червня Конституційний суд Молдови вирішив передати повноваження президента країни виконувачу обов'язків прем'єр-міністра Павлу Філіпу через невиконання головою держави Додоном вимоги призначити дострокові парламентські вибори.

Філіп своїм першим указом як в.

президента розпустив парламент.

Він також підписав указ про проведення дострокових парламентських виборів у Молдові 6 вересня.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны