Україна використовувала тільки 39% кредитів Світового банку
Україна використовувала тільки 39% кредитів Світового банку

Україна використовувала тільки 39% кредитів Світового банку

14:05, 13 червня 2019.

Фінанси.

У Мінфіні кажуть, що це рекордний показник.

Раніше максимальний показник за роки співпраці з кредитором становив 30%.

Україна наростила поточну вибірку за кредитами Світового банку до рекордного показника в 39% з колишнього максимуму за роки співпраці з кредитором на рівні 30% у 2013 році.

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів України, станом на 1 червня освоєння коштів міжнародних фінансових організацій порівняно з аналогічною датою минулого року зросло на 286,86 млн дол.

і 141,150 млн євро.

Відзначається, що завдяки розблокуванню платежів за проектами, бенефіціаром яких є НЕК «Укренерго», і позитивній динаміці, найближчими місяцями очікується значне зростання вибірки коштів.

У Мінфіні нагадали, що в лютому-березні поточного року спільно з міжнародними фінансовими організаціями проведено перегляд портфелів інвестиційних проектів Міжнародного банку реконструкції та розвитку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку та узгоджено подальші кроки щодо поліпшення вибірки коштів.

Довідка УНІАН.

Портфель кредитів міжнародних фінансових організацій в Україні складається з 32 проектів загальною вартістю 5 млрд євро і 2 млрд дол., залучених державою або під державні гарантії.

#кредит#Світовий банк.

Источник материала
Поделиться сюжетом