Голова МЗС Естонії заявив про необхідність продовження санкцій проти РФ
Голова МЗС Естонії заявив про необхідність продовження санкцій проти РФ

Голова МЗС Естонії заявив про необхідність продовження санкцій проти РФ

16 червня.

Міністр закордонних справі Естонії Урмас Рейнсалу в понеділок прийме в Люксембурзі участь в засіданні ради ЄС із закордонних справ, де буде обговорюватися підвищення ефективності зовнішньої політики і політики безпеки ЄС.

Рейнсалу знову заявив про підтримку санкцій проти РФ через анексію Криму.

Про це повідомляє УНН з посиланням на ERR.

На майбутній зустрічі Рейнсалу має намір підкреслити як необхідність тісної євроатлантичної співпраці для безпеки Європи, так і солідарність в політиці щодо Росії, повідомляє в неділю, 16 червня, Балтійська служба новин.

"Після окупації Криму Європейський союз був одним з найважливіших прихильників підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

Санкції як і раніше є одним з найбільш ефективних засобів реагування на грубе порушення міжнародного права, і ми повинні зараз дотримуватися єдиної лінії продовжувати їх до тих пір, поки Росія не зробить конкретні кроки щодо виконання Мінських домовленостей і деескалації, - підкреслив Рейнсалу.

- У цьому контексті Естонія звертає велику увагу на трансатлантичну єдність і збільшення ефективності співпраці НАТО і ЄС ".

За словами Рейнсалу, для Естонії важливо, щоб єдина зовнішня політика ЄС формувалася в рівній мірі усіма союзними державами.

Источник материала
Поделиться сюжетом