В Євросоюзі обговорюють можливість запровадження санкцій проти Мадуро, - ЗМІ
В Євросоюзі обговорюють можливість запровадження санкцій проти Мадуро, - ЗМІ

В Євросоюзі обговорюють можливість запровадження санкцій проти Мадуро, - ЗМІ

Європейські країни розглядають можливість запровадження санкцій проти Ніколаса Мадуро та ще декількох вищих посадових осіб Венесуели.

Про це повідомляє Associated press.

Велика Британія, Франція, Німеччина, Іспанія і Нідерланди планують запровадити фінансові обмеження щодо представників венесуельської влади за нещодавні репресії проти політичних опонентів, хоча, як і раніше, існують розбіжності щодо термінів будь-яких дій через побоювання зірвати переговорний процес стосовно виходу країни з кризи.

До Європейської Ради поки що не надходило офіційної пропозиції ввести санкції щодо Мадуро і його прихильників, на даному етапі можливості їхнього запровадження лише обговорюються, заявили дипломати і члени венесуельської опозиції.

Намір ввести санкції проти венесуельської влади підтвердили в цілому п'ять джерел на умовах анонімності.

Раніше лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо заявив, що опозиція на даний час не планує нового раунду переговорів у Норвегії з представниками президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Переговори в пошуках політичної згоди для постраждалої від кризи країни зазнали невдачі 29 травня, коли представники опозиції неодноразово закликали президента Ніколаса Мадуро піти у відставку і дозволити перехідному уряду організувати нові вибори президента.

Источник материала
Поделиться сюжетом