Традиційно цю страву готують у Шотландії та Південно-Західній Англії.
Блогери переконують: достатньо однієї години, аби приготувати запашні британські булочки до сніданку.
Журналісти Life.
Style 24 вирішили поділитись рецептом випічки.
Як приготувати британські скони: рецепт випічки.
Британські скони: рецепт булочок / BBC.
борошно пшеничне – 300 г,.
масло вершкове холодне – 100 г,.
розпушувач до тіста – 3 чайні ложки,.
молоко – 100 мл,.
яйце куряче – 1 шт.,.
цукор – 4 ст.
щіпка солі.
Для приготування британських сконів просійте борошно через сито та перемішайте його з розпушувачем, дрібкою солі та цукром.
Наріжте масло великими кубиками.
Пальцями перемніть його разом з борошном.
Отримана маса буде схожою на пісок.
Цю процедуру можна замінити кухонним комбайном: в такому разі всипте все до чаші та перемішайте на середній швидкості.
В окремій посудині збийте яйце та молоко.
Вимішайте його з масляно-борошняною сумішшю.
Готове тісто помістіть у холодильник на 15 хвилин.
Тісто розкатайте у лист товщиною 2 – 3 сантиметри.
Виріжте скони (квадратні або круглі).
Можна це зробити за допомогою спеціальних форм або ж звичайної склянки.
Посудину для запікання застеліть пергаментом.
Викладіть на нього скони та випікайте їх упродовж 15 – 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Булочки повинні бути золотистого кольору.
Скони чудово смакують з джемами, вершками або сирковою масою.