Тисячі венесуельців перетнули кордон Перу, рятуючись від кризи у своїй країні
Тисячі венесуельців перетнули кордон Перу, рятуючись від кризи у своїй країні

Тисячі венесуельців перетнули кордон Перу, рятуючись від кризи у своїй країні

Нові правила перетину кордону не зупиняють потік венесуельських мігрантів до Перу.

Тисячі венесуельців за кілька днів перетнули кордон Перу, незважаючи на введення суворих заходів щодо мігрантів без паспортів або віз.

В суботу тисячі венесуельців стояли в чергах на прикордонному контрольно-пропускному пункті у Тумбесі.

За словами офіційних представників ООН, деякі з них кілька тижнів йшли пішки до Перу.

Агентства ООН у справах біженців повідомило, що у п'ятницю в Перу було зареєстровано рекордні 4 тис.

700 заяв про надання притулку.

Всього в той день в'їхали до країни понад 8 тис.

Згідно з новими правилами, введеним у суботу, мігранти повинні мати паспорти і візи до прибуття в Перу, що закриває двері для багатьох венесуельців, які не можуть дозволити собі оплатити виготовлення документів.

Однак особи, що шукають притулку, не зобов'язані мати паспорти у відповідності з міжнародним правом, що дозволяє бідним венесуельцям обійти зміни.

Перш, ніж нові правила перетину перуанського кордону набули чинності, тисячі венесуельців вирушили на кордон з Перу в надії врятуватися від кризи в своїй країні.

Економічний колапс при президентові Венесуели Ніколасу Мадуро викликав найбільшу міграційну кризу в новітній латиноамериканської історії, змусивши такі країни, як Перу - країна, що розвивається, із населенням 32 мільйони осіб – вживати заходів для боротьби з потоками мігрантів.

За оцінками ООН, 4 мільйони венесуельських біженців і мігрантів залишили рідну країну, в надії врятуватися від нестачі основних продуктів харчування і ліків, а також від політичного насильства на батьківщині.

Источник материала
Поделиться сюжетом