У Великій Британії та Росії розглядають можливості для зустрічі Мей і Путіна на саміті G20
У Великій Британії та Росії розглядають можливості для зустрічі Мей і Путіна на саміті G20

У Великій Британії та Росії розглядають можливості для зустрічі Мей і Путіна на саміті G20

Facebook МИД РФ.

У владних колах Великої Британії та Росії розглядають можливості для зустрічі прем'єр-міністра Терези Мей і президента РФ Володимира Путіна на саміті G20 в Осаці 28-29 червня.

Про це повідомила газета The Guardian.

"Велика Британія і Росія розглядають можливості відлиги у відносинах, у тому числі можливість зустрічі президента Росії Володимира Путіна і Терези Мей на саміті лідерів G20 в Японії наприкінці цього місяця", - пише видання.

Передбачається, що зустріч Путіна і Мей повинна послугувати налагодженню відносин між двома країнами.

Наголошується, що "зустріч двох лідерів не відбудеться, якщо обидві сторони не будуть впевнені, що вона буде продуктивною, а загальний порядок денний - досяжним".

Цей міжнародний захід стане останнім для Мей як прем'єр-міністра, відзначає видання.

"Якщо б зустріч відбулася, це була б перша зустріч на такому рівні після отруєння у Солсбері Сергія Скрипаля і його дочки в березні минулого року - епізод, який призвів до висилання 23 російських дипломатів Великою Британією, за яким послідувало висилання аналогічного числа британських дипломатів з Росії", - уточнює The Guardian.

За даними видання, висилка британських дипломатів серйозно підірвала здатність Великої Британії аналізувати ситуацію в Росії.

Лондон не очікує, що Росія візьме на себе відповідальність за епізод із отруєнням Скрипалів чи дозволить екстрадицію двох агентів ГРУ для суду у Великій Британії.

Однак, зазначає газета, визнання того, що подібні інциденти не повторяться, може бути достатнім для того, щоб розблокувати російсько-британські відносини.

"Британії потрібна впевненість, що Росія зробила правильні висновки з цього епізоду", - відзначає газета.

4 березня 2018 року колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості у Солсбері.

Згодом британські слідчі дійшли висновку, що Скрипалі постраждали від нервово-паралітичної отруйної речовини, яку назвали "Новачок" (А-234).

Висновки британців пізніше підтвердила комісія Організації по забороні хімічної зброї.

Британія залишається впевненою в тому, що російське держава несе відповідальність за отруєння, виходячи з інформації, наданої урядовим дослідним центром по хімічній зброї Porton Down.

Російська влада всі звинувачення заперечує.

Источник материала
Поделиться сюжетом