Як правильно зварити гречку на воді та молоці: поради щодо приготування
Як правильно зварити гречку на воді та молоці: поради щодо приготування

Як правильно зварити гречку на воді та молоці: поради щодо приготування

Правильно зварену гречку на воді можна вживати в якості гарніру з м'ясними стравами, а також подавати до риби.

Гречану кашу – солодку або ж солону – корисно готувати дітям на обід, а на сніданок – з маслом для всіх членів родини.

Корисні властивості гречки.

– Сприяє нормалізації обміну речовин.

Сприятливо позначається роботі шлунково-кишкового тракту, робить корисний вплив на печінку.

– Завдяки вмісту органічного цукру, гречка нормалізує вміст цукру в крові.

– Фолієва кислота зміцнює серце і судини, сприяє кровотворенню.

– Клітковина, що міститься в гречці, виводить з організму шлаки.

Як варити гречку на воді.

- 350 грамів гречаної крупи;.

- 0,5 чайної ложки цукру;.

- 3 столових ложки вершкового масла;.

- 3 столові ложки олії.

Рецепт приготування:.

Викладіть гречану крупу на розігріту суху сковорідку і смажте, помішуючи до 3-5 хвилин.

Рецепт приготування корисної гречки.

Тоді всипте гарячу крупу в каструлю обсягом не менше 2,5 літрів і розмішайте в ній вершкове масло.

Гречка – корисна та смачна крупа.

Залийте гречку однією літрою окропу, посоліть, ретельно розмішайте.

Доведіть до кипіння, закрийте кришкою і варіть 20 хвилин.

Тим часом цибулю наріжте тонкими четвертинками кілець.

Приправте сіллю і цукром, обсмажте на середньому вогні в олії до золотистого кольору.

Цибуля покращить смак гречаної крупи.

Вийміть каструлю з кашею з духовки, додайте обсмажену цибулю, ретельно перемішайте і відправте назад в духовку на 10 хвилин.

Страва готова.

Смачний та корисний рецепт гречаної крупи.

Як варити гречку на молоці.

- один стакан гречаної крупи;.

- цукор та сіль за смаком;.

- 0,5 літри молока;.

- 0,5 літри води.

Рецепт приготування:.

Для початку варто перебрати гречку.

Після цього сковороду поставити на вогонь, розігріти і всипати туди гречану крупу, обсмажуючи протягом трьох хвилин.

Після цього поставити каструлю з водою на вогонь, підсолити і довести до кипіння.

Коли вода закипить, додати обсмажену гречану крупу і варити протягом двадцяти хвилин.

Рецепт поживної каші на молоці.

Після закінчення варіння додати в гречку вершкове масло, після цього вогонь можна вимикати.

Розкласти кашу по тарілках і залити гарячим кип’яченим молоком та засипати цукром.

Корисна та поживна гречана каша з молоком готова! За бажанням у тарілку можна поставити фрукти або мед, відтак каша стане ще смачнішою і ароматнішою!.

Источник материала
Поделиться сюжетом