Правильно зварену гречку на воді можна вживати в якості гарніру з м'ясними стравами, а також подавати до риби.
Гречану кашу – солодку або ж солону – корисно готувати дітям на обід, а на сніданок – з маслом для всіх членів родини.
Корисні властивості гречки.
– Сприяє нормалізації обміну речовин.
Сприятливо позначається роботі шлунково-кишкового тракту, робить корисний вплив на печінку.
– Завдяки вмісту органічного цукру, гречка нормалізує вміст цукру в крові.
– Фолієва кислота зміцнює серце і судини, сприяє кровотворенню.
– Клітковина, що міститься в гречці, виводить з організму шлаки.
Як варити гречку на воді.
- 350 грамів гречаної крупи;.
- 0,5 чайної ложки цукру;.
- 3 столових ложки вершкового масла;.
- 3 столові ложки олії.
Рецепт приготування:.
Викладіть гречану крупу на розігріту суху сковорідку і смажте, помішуючи до 3-5 хвилин.
Рецепт приготування корисної гречки.
Тоді всипте гарячу крупу в каструлю обсягом не менше 2,5 літрів і розмішайте в ній вершкове масло.
Гречка – корисна та смачна крупа.
Залийте гречку однією літрою окропу, посоліть, ретельно розмішайте.
Доведіть до кипіння, закрийте кришкою і варіть 20 хвилин.
Тим часом цибулю наріжте тонкими четвертинками кілець.
Приправте сіллю і цукром, обсмажте на середньому вогні в олії до золотистого кольору.
Цибуля покращить смак гречаної крупи.
Вийміть каструлю з кашею з духовки, додайте обсмажену цибулю, ретельно перемішайте і відправте назад в духовку на 10 хвилин.
Страва готова.
Смачний та корисний рецепт гречаної крупи.
Як варити гречку на молоці.
- один стакан гречаної крупи;.
- цукор та сіль за смаком;.
- 0,5 літри молока;.
- 0,5 літри води.
Рецепт приготування:.
Для початку варто перебрати гречку.
Після цього сковороду поставити на вогонь, розігріти і всипати туди гречану крупу, обсмажуючи протягом трьох хвилин.
Після цього поставити каструлю з водою на вогонь, підсолити і довести до кипіння.
Коли вода закипить, додати обсмажену гречану крупу і варити протягом двадцяти хвилин.
Рецепт поживної каші на молоці.
Після закінчення варіння додати в гречку вершкове масло, після цього вогонь можна вимикати.
Розкласти кашу по тарілках і залити гарячим кип’яченим молоком та засипати цукром.
Корисна та поживна гречана каша з молоком готова! За бажанням у тарілку можна поставити фрукти або мед, відтак каша стане ще смачнішою і ароматнішою!.