У ЦВК розповіли, що робити у разі проблем із відкриттям рахунків виборчих фондів
У ЦВК розповіли, що робити у разі проблем із відкриттям рахунків виборчих фондів

У ЦВК розповіли, що робити у разі проблем із відкриттям рахунків виборчих фондів

У разі проблем із відкриттям поточних рахунків виборчих фондів треба звертатися до Національного банку та інформувати про це Центрвиборчком.

Про це повідомила прес-служба ЦВК.

"У разі виникнення питань щодо неможливості відкриття поточних рахунків виборчих фондів просимо звертатися до Національного банку України та відповідно повідомляти про такі звернення Центральну виборчу комісію", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Центральна виборча комісія надіслала НБУ роз'яснення щодо відкриття рахунків виборчих фондів кандидатів у нардепи на позачергових виборах 21 липня, а також контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів, зокрема банками, в яких відкрито рахунки виборчих фондів.

Нацбанк вже довів ці листи ЦВК та додаткові роз'яснення до відома банків.

Нагадують, що кандидат у нардепи в одномандатному виборчому окрузі зобов'язаний відкрити рахунок свого виборчого фонду не пізніш як на десятий день з дня реєстрації.

Інструкцією про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків та кореспондентських рахунків банків резидентів і нерезидентів, затвердженою постановою правління НБУ від 12 листопада 2003 року № 492 (у редакції постанови правління НБУ від 1 квітня 2019 року № 56) за погодженням із Центральною виборчою комісією, встановлено порядок відкриття і закриття рахунків виборчих фондів (частина четверта статті 48 України "Про вибори народних депутатів України").

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія зареєструвала вже 361 кандидата у народні депутати.

Источник материала
Поделиться сюжетом