ПЦУ звернулися до військових священиків
ПЦУ звернулися до військових священиків

ПЦУ звернулися до військових священиків

ПЦУ опублікувала звернення до військових священиків не приймати ніякої участі в заходах і діях, які руйнують єдність Помісної Православної Церкви України.

Таку заяву вони опублікували через наміри скликання Помісного Собоу УПЦ Київського Патріархату."Рішенням Священного Синоду Православної Церкви України від 15 лютого 2019 було підтримано пастирську діяльність військових священників (капеланів) у складі Синодального управління військового духовенства.

Таким чином, всі капелани, які несуть місіонерську діяльність серед військовослужбовців усіх силових структур України, є кліриками Об'єднаної Православної Церкви України і не можуть брати участі у цьому зібранні", - повідомляє прес-служба Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України.

Почесний патріарх Філарет розсилає єпископам ПЦУ запрошення на свій Собор.

За словами архієпископа Чернігівського і Ніжинського ПЦУ, заступник голови управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратія Зорі, своїми заявами про скликання собору Київського Патріархату почесний патріарх Філарет рятує єдність та ідентичність Української Церкви.

Источник материала
Поделиться сюжетом