В Іспанії затримано судно під прапором Молдови з 10 т гашишу, члени екіпажу - українці
В Іспанії затримано судно під прапором Молдови з 10 т гашишу, члени екіпажу - українці

В Іспанії затримано судно під прапором Молдови з 10 т гашишу, члени екіпажу - українці

Судно з 10 т гашишу йшло під прапором Молдови.

В Іспанії співробітники податкового управління затримали торговельне судно ELG під молдавським прапором з 10 тоннами гашишу і українським екіпажем на борту.

Про це повідомляє прес-служба Податкової служби Іспанії.

"В ході подальшої розвідки судна співробітники митного нагляду виявили на судні близько 350 згортків з гашишем, вагою близько 10 тонн", - йдеться у повідомленні.

Судно ELG, довжиною 79 метрів, було затримане 17 червня, о 13.00 в 98 милях (158 км) на північний схід від портового міста Картахени, яке входить до автономної спільноти Мурсія на південному сході Іспанії.

Екіпаж складався з восьми осіб, всі — громадяни України.

Розслідування було проведене у зоні митного контролю Мурсії при координації з головним оперативним управлінням Департаменту митниці та спеціальних податків Податкового агентства та за співпраці з французькою, італійською та турецькою владою, а також Центром розвідки проти тероризму та організованої злочинності (CITCO) і Координаційним центром по боротьбі з наркотиками у Середземномор'ї.

У податковій службі зазначили, що стеження за кораблем почалася півроку тому після того, як іспанське управління морської розвідки митного контролю отримало відомості про його незаконну діяльність.

Наркотики були вилучені, судно ELG і його екіпаж у супроводі патрульних катерів були відправлені до порту міста Картахени, де вони постануть перед органами іспанського правосуддя.

Членам екіпажу судна висунули звинувачення у контрабанді нафтопродуктів.

Источник материала
Поделиться сюжетом