Волкер готовий зустрітися з представниками Росії для переговорів щодо Донбасу
Волкер готовий зустрітися з представниками Росії для переговорів щодо Донбасу

Волкер готовий зустрітися з представниками Росії для переговорів щодо Донбасу

Голос Америки.

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер готовий зустрітися з представниками Росії для проведення переговорів щодо Донбасу.

Про це він заявив під час звіту на слуханнях у Підкомітеті Сенату з міжнародних відносин, які були присвячені ситуації в Україні і ворожим діям Росії.

"Я хотів би зустрітися з моїми російськими колегами в найближчому майбутньому, але я не знаю, яку форму прийме це на даний момент.

Я готовий зустрітися з ними, щоб обговорити подальші кроки, якщо Росія серйозно налаштована на прогрес", - прокоментував Волкер можливість переговорів з представниками Росії щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

За його словами, він казав росіянами, що гарним першим кроком для Росії буде звільнення українських моряків і суден, які вона захопила під час нападу біля Керченської протоки, що буде відповідати нещодавнім розпорядженням тимчасового Міжнародного трибуналу з морського права.

"Ми відкриті для підтримки початкових кроків зі зміцнення довіри, ми також зосереджені на центральних елементах імплементації мінських угод, починаючи з припинення вогню, виведення іноземних сил, роззброєння незаконних збройних формувань та створення ситуації безпеки на Донбасі, з тим щоб були вжиті додаткові політичні кроки, які також є частиною мінських домовленостей", - зазначив Вокер.

Він уточнив, що ці додаткові кроки включають в себе амністію для людей, які вчинили злочини в рамках конфлікту, встановлення так званого особливого статусу регіону у відповідності з конституцією України та проведення місцевих виборів, що призведе до мирної реінтеграції цієї території з рештою України.

Волкер висловив надію на те, що Росія обере мир і співпрацюватиме із США для припинення військових дій на сході України.

Источник материала
Поделиться сюжетом