19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Анатолій Могильов ініціює проведення аудиту коштів, виділених на реформу МВС
Анатолій Могильов ініціює проведення аудиту коштів, виділених на реформу МВС

Анатолій Могильов ініціює проведення аудиту коштів, виділених на реформу МВС

Лідер партії "Незалежність" генерал-полковник міліції Анатолій Могильов хоче провести аудит коштів, які були виділені з бюджету України на реформу поліції.

Також політик має намір домагатися ревізії коштів, наданих західними донорами для реформи системи МВС, про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.Анатолій Могильов нагадав, що згідно з офіційними даними, в 2016-2017 роках з бюджету на Нацполіцію було виділено майже 44 мільярди гривень, а зовнішні партнери вклали в реформу поліції понад 100 мільйонів доларів, розраховуючи прищепити Україні грузинський досвід реформ правоохоронної сфери.

Однак, замість обіцяних європейських стандартів, Україна отримала розвал системи МВС і падіння довіри громадян до правоохоронців.

Політик зазначив, що використовувати грузинський досвід реформ в країні, де одна область дорівнює Грузії, відразу ж було недоцільно.

"Як можна проводити реформу системи МВС 42-мільйонного держави на основі досвіду маленького підрозділу? Це, щонайменше, не є однозначним"- заявив глава МВС України 2010-2011 років.

Він підкреслив, що той хаос і беззаконня, які країна сьогодні спостерігає в правоохоронних органах - це і є результат реформи.

Також Анатолій Могильов підкреслив, що всі грузинські фахівці, які реформували систему МВС, чомусь спішно покинули Україну і здали українські паспорти.

Політик повідомив, що його партія, пройшовши в парламент, готова ініціювати створення Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді України, щоб з'ясувати, куди пішли мільярдні кошти, виділені на реформу МВС, створення патрульної поліції і тп.

"Не можна забувати, що під європейські перетворення були надані чималі кошти нашими зарубіжними партнерами.

Треба з'ясувати, наскільки ефективно вони були використані.

Розпіарена реформа закінчилася повним крахом, що підтверджує і статистика", - резюмував лідер партії "Незалежність".

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны