Співробітниця Мін'юсту розповіла нові подробиці про захоплення Криму
Співробітниця Мін'юсту розповіла нові подробиці про захоплення Криму

Співробітниця Мін'юсту розповіла нові подробиці про захоплення Криму

13:05, 26 червня 2019.

Політика.

Співробітник Мін'юсту розповіла, хто заблокував окупантам доступ до держреєстрів у Криму.

Співробітники Головного управління юстиції Мін'юсту України в Криму перешкодили окупаційній владі заволодіти інформацією, що міститься в державних реєстрах АРК.

Про це розповіла в інтерв'ю Gazeta.

UA Катерина Василенко, яка до березня 2014 року працювала керівником реєстраційної служби Головного управління юстиції Мін'юсту України в Автономній Республіці Крим.

Вона підкреслила, що на неї, її колег і керівництво тиснули ставленики Російської Федерації, щоб примусити до співпраці.

«На нас дійсно тиснули, ми повідомляли про це Києву, але столичне керівництво перебувало в процесі пертурбацій і відмовчувалося.

В цей час в режимі закритого засідання, всупереч українському законодавству, були відправлені у відставку Рада міністрів АРК і його глава Анатолій Могильов.

Замість нього призначили керівника партії "Русское единство" Сергія Аксьонова.

Стало відомо також про рішення провести 25 березня так званий "загальнокримський референдум" про розширення прав АРК в складі України.

Аксьонов заявив про невизнання нового українського керівництва і звернувся до влади РФ з проханням сприяти "в забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим".

Тоді ж російські маріонетки почали підготовку до "референдуму" з питанням про приєднання Криму до Росії.

Наскільки мені відомо, весь цей час вони вимагали, щоб на їх засіданнях був присутній керівник нашого управління і підписував протоколи», - зазначила Катерина Василенко.

За її словами, таким чином «уряд Аксьонова» розраховував «надати хоч якусь видимість законності окупації».

«Вони домагалися, щоб Міністерство юстиції України в особі начальника Головного управління юстиції в АРК Сергія Коровченко "завізувало" їх злочинні наміри.

Однак, незважаючи на загрозу життю, він відмовився з ними співпрацювати.

Він зробив все, щоб інформація, яка міститься в реєстрах управління Мін'юсту в АРК, не потрапила до рук окупантів - оперативно закрив доступ до цих реєстрів», - підкреслила Катерина.

Раніше в інтерв'ю виданню «Лівий берег» Сергій Коровченко розповів про те, як намагався не допустити визнання результатів псевдореферендуму в Криму.

#Крим#Мін'юст#окупація#анексія#окупація Криму#анексія Криму#Сергій Коровченко#Коровченко.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны