Протести в Грузії. У Тбілісі звільнили з-під варти всіх затриманих на акції 20-21 червня
Протести в Грузії. У Тбілісі звільнили з-під варти всіх затриманих на акції 20-21 червня

Протести в Грузії. У Тбілісі звільнили з-під варти всіх затриманих на акції 20-21 червня

У Грузіїї звільнили з-під варти 51 особу, затриману на акції протесту в Тбілісі в ніч на 21 червня, повідомив Тбіліський міський суд.

Про це повідомляє "Эхо Кавказа".

Так, рішення звільнити тих, кого притягнули до адміністративної відповідальності за опір поліції, ухвалили напередодні пізно ввечері.

З таким клопотанням до суду звернулася прокуратура.

Разом з тим, всього після зіткнень з поліцією перед парламентом затримали 305 учасників акції, з них 121 людину посадили під арешт.

"25 червня колегія з адміністративних справ Тбіліського міськсуду розглянула і задовольнила протести прокуратури, згідно з якими, термін ув'язнення, присуджений 51 особі за адміністративні правопорушення 21 червня, був змінений і скорочений.

На підставі суддівської постанови, 51 особу негайно звільнили від адміністративного ув'язнення", - наголошується в інформації суду.

Крім того, звільнення всіх затриманих в перший день акції було однією з вимог протестних виступів біля парламенту, які тривають.

До того ж у лікарнях Тбілісі продовжили лікування 28 осіб, які постраждали в ході протестів 20-21 червня.

Як повідомлялося, у Тбілісі 20 червня тисячі людей вийшли на масові протести через депутата-комуніста Держдуми РФ Сєргєя Гаврілова, який виступив російською мовою з крісла спікера грузинського парламенту під час засідання очолюваної ним Міжпарламентської асамблеєї православ’я.

Після того, як протестувальники прорвалися до внутрішнього подвір'я грузинського парламенту, серед них утворилася тиснява.

Згодом правоохоронці застосували проти активістів сльозогінний газ і гумові кулі, десятки людей постраждали.

Допомога знадобилася і колишній очільниці Нацполіції України Хатії Деканоідзе.

Своєю чергою, президент Грузії Саломе Зурабішвілі звинуватила організаторів протестів у Тбілісі у діях на користь Російської Федерації, наголосивши, що протистояння у країні вигідне Кремлю.

Источник материала
Поделиться сюжетом