ООН гостро засуджує авіаудар по біженцям у Лівії
ООН гостро засуджує авіаудар по біженцям у Лівії

ООН гостро засуджує авіаудар по біженцям у Лівії

Лівійський центр утримання мігрантів розташований у передмісті Таджура, поряд з військовим табором.

Представники ООН гостро засуджують авіаудар по табору біженців у вівторок 2 червня, внаслідок якого загинуло 44 людини, йдеться в повідомленні Anadolu.

Як повідомляє Радіо Свобода, верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет і глава місії ООН в Лівії Гассан Саламі публічно заявили, що цей напад може являти собою воєнний злочин.

Генсекретар ООН Антоніу Геттерриш інніціював провести незалежне розслідування.

Повідомляється, що наразі достовірна інформація про нападників відстутня.

Проте правління національної згоди прем'єр-міністра Фаіза аль-Сарраджа (визнане ООН) звинувачує в ударі так звану Лівійську національну армію генерала Халіфа Хафтара.

Місія ООН в Лівії запевнила, що обидві сторони знали, де знаходяться центри утримання біженців і знали, що там перебувають лише цивільні особи.

У заяві Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) і Міжнародної організації з міграції (МОМ) йдеться про засудження ООН нападу і вимагають припинити використання таборів для утримання біженців в Лівії.

Агенції також ініціюють створення гуманітраних коридорів для евакуації мігрантів і біженців з Лівії.

Сьогодні вночі представники Ради Безпеки ООН зібралися на термінову закриту консультацію щодо нападу на центр біженців.

Лівія є основною відправною точкою для мігрантів з Африки, які рятуються від бідності і війни та намагаються дістатися до Італії на човнах.

Багатьох з них забирає лівійська берегова охорона, яку підтримує Європейський Союз у прагненні зупинити міграцію.

Таджура, на схід від центру Тріполі, є місцем розташування кількох військових таборів сил, пов'язаних із міжнародно визнаним урядом Лівії.

Після цього лівійський генерал Халіфа Хафтар наказав підконтрольній йому самопроголошеній Лівійській національній армії атакувати турецькі об'єкти у Лівії.

Источник материала
Поделиться сюжетом