Військові і опозиція в Судані досягли угоди про розподіл влади
Військові і опозиція в Судані досягли угоди про розподіл влади

Військові і опозиція в Судані досягли угоди про розподіл влади

Правляча військова рада Судану і коаліція опозиційних і протестних груп досягли угоди про поділ влади у перехідний період, що передує виборам.

“Обидві сторони, які вели переговори у Хартумі протягом останніх двох днів, домовилися створити суверенну раду шляхом ротації між військовими і цивільними особами на термін три роки або трохи більше", - заявив Лебатт.

Вони також погодилися сформувати незалежний технократичний уряд і почати прозоре, незалежне розслідування насильницьких подій у останні тижні.

"Ця угода відкриває шлях для формування інститутів перехідної влади, і ми сподіваємося, що це початок нової ери", - сказав лідер коаліції "Сили за свободу і зміни" Омар аль-Дегейр.

Генерал Мохамед Хамдан Дагало, заступник голови Перехідного військової ради, який очолює Сили швидкої підтримки, висловив подяку африканським і ефіопським посередникам за їхні зусилля щодо примирення сторін конфлікту.

Разом з тим, обидві сторони вирішили відкласти створення законодавчої ради.

Раніше вони погодилися з тим, що коаліція "Сили за свободу і зміни" займе дві третини місць у законодавчій раді, перед тим, як сили безпеки 3 червня придушили сидячий протест у Хартумі, убивши десятки людей і припинивши переговори.

Опозиція звинуватила очолювані Дагало Сили швидкої підтримки у придушенні сидячого страйку.

Опозиційні медики кажуть, що понад 100 людей були вбиті в результаті розгону демонстрації і подальшого насильства.

Уряд стверджує, що число загиблих становило 62 людини.

1 липня повідомлялося, що під час мітингу біля міністерства оборони Судану в Хартумі невідомі снайпери відкрили вогонь по мирних жителях і солдатам, в результаті чого було вбито семеро людей, і понад сотню отримали поранення.

Источник материала
Поделиться сюжетом