19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Навчені досвідом MARUV організатори дитячого "Євробачення" внесли зміни до договору
Навчені досвідом MARUV організатори дитячого "Євробачення" внесли зміни до договору

Навчені досвідом MARUV організатори дитячого "Євробачення" внесли зміни до договору

В Україні розпочався прийом заявок на участь у нацвідборі на Дитяче "Євробачення-2019".

Як і минулоріч, національний конкурс було вирішено проводити онлайн.

На думку голови оргкомітету нацвідбору, членкині правління НСТУ Олександри Кольцової, такий формат проведення відбору є дуже зручним.

"Завдяки онлайн-платформі до відбору змогли долучитись всі охочі, оскільки правила подачі заявки не вимагали поїздок батьків з дітьми до Києва, а технічні вимоги до заявки не передбачали значних витрат – ми зробили відбір максимально демократичним, тож кожен, хто мав записане на телефон відео, міг взяти участь", - пояснила Кольцова.

А от договору, який учасник нацвідбору та його потенційний переможець має підписати з НСТУ, зміни торкнулися.

Так, у договорі з'явилися нові пункти.

Зокрема, в них йдеться про те, що у випадку, якщо учасник мав концерти після 1 січня 2014 року на території країни-агресора, то оргкомітет конкурсу має право відмовити конкурсанту в участі у нацвідборі на будь-якому етапі."Оргкомітет відмовляє в участі у Відборі, припиняє участь у Відборі учасника на будь-якому етапі Відбору або скасовує результати Відбору, якщо учасник (сольний виконавець/гурт) здійснював концертну діяльність після 01.01.2014, планує чи здійснює в цей час виступи на території країни- агресора та/або на окупованій території, брав участь у заходах, організованих державними органами, установами, господарюючими суб’єктами тощо країни-агресора.

У разі невідповідності або порушення учасником цього Положення, правил (умов) Міжнародного конкурсу, вказівок ПАТ "НСТУ" під час проведення Відбору Оргкомітет має право відмовити в участі у Відборі або припинити участь у Відборі учасника в будь-який час", - йдеться у положеннях.

Схоже, внести ці зміни до договору організаторів змусив сумний досвід зі співачкою MARUV, яка мала предсталяти Україну цьогоріч на "Євробаченні" і яка, врешті, не поїхала на конкурс.

Як ми писали раніше, на етапі підписання договору НСТУ зі співачкою, артистці не сподобалися певні пункти.

Своєю чергою в НСТУ заявили, що позиція MARUV здалася їм ризикованою, тому вони не змогли відправити виконавицю на конкурс.

Источник материала
Поделиться сюжетом