Подякуйте Реві, тепер ми справді "менше їмо": злидні українців сягли критичної межі
Подякуйте Реві, тепер ми справді "менше їмо": злидні українців сягли критичної межі

Подякуйте Реві, тепер ми справді "менше їмо": злидні українців сягли критичної межі

Експерти проаналізували, як змінився раціон харчування українців за останні 10 років та які фактори на це вплинули.

Про це пише "КП".

І якщо раніше "економити на їжі" означало перейти на більш дешеві продукти, то тепер ми заощаджуємо на всьому - і на кількості, і якості.

Згідно з офіційною статистикою, за минулі 10 років зросла лише споживання фруктів і ягід - на 100 м в місяць, а по всім іншим пунктам українці їдять набагато менше (докладніше див.

"Лічилку "КП").

Читай Знай.

ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!.

"КП" в Україні" підрахувала "ваговий показник" і з'ясувала, що за 10 років середньостатистичний українець став їсти менше на 9,1 кг в місяць, або на 109 кг в рік! Погодьтеся, цифри вражають, але економісти кажуть, що у них є дуже просте пояснення.

Вся справа в так званої маятникової міграції", коли українці живуть, працюють і, відповідно, їдять за кордоном, а числяться проживають в Україні, - зазначив у коментарі "КП" в Україні" економіст Андрій Мартинюк.

- Виходить, що кількість спожитої в країні їжі ділиться на більшу кількість людей, ніж є насправді, чере що цифри споживання зменшуються.

твердий сир.

Споживання цукру.

Споживання цукру за 10 років знизився з 3,4 до 2,7 кг в місяць.

Цьому дуже радіють лікарі, адже їсти стільки солодкого, скільки ми звикли, просто дуже шкідливо.

Основна проблема полягає в тому, що цукор ми вживаємо безконтрольно: пару ложок чай або каву, цукерка, печиво, шматочок торта, - каже дієтолог Лариса Буткова.

- Плюс до всього цукор містять безліч продуктів, від яких ми цього не очікуємо - хліб, кетчупи, майонез, гірчиця, ковбасні вироби, напівфабрикати і т.

А адже цукор руйнує зуби, збільшує ризик інфаркту та інсульту, послаблює імунну систему і веде до раніше­тимчасового старіння.

За словами дієтолога, оптимальною кількістю цукру для дорослої людини є 25-30 г на добу, тобто 750-900 г на місяць.

А це аж втричі менше, ніж споживає середньостатистичний українець.

Максимально допустима норма - 50-60 г на день (1,5-1,8 кг в місяць), та все ж, статистика показує, що цю норму ми перевищуємо, адже цукор зараз додають практично в усі продукти харчування.

Як повідомляв портал Знай.

ua, українців попередили про нові ціни на гречку.

Також Знай.

Источник материала
Поделиться сюжетом