19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Анатолій Могильов: Влада повинна обмежити апетити агрохолдингів і повернути держпідтримку селянам
Анатолій Могильов: Влада повинна обмежити апетити агрохолдингів і повернути держпідтримку селянам

Анатолій Могильов: Влада повинна обмежити апетити агрохолдингів і повернути держпідтримку селянам

Питання землі – це питання національної безпеки країни, і її продовольчої безпеки.

Про це заявив лідер партії "Незалежність" Анатолій Могильов в ефірі ток-шоу "Стіна" 9 липня 2019 року на телеканалі "112 Україна" .

За його словами, якщо найближчим часом відкрити ринок землі і продавати її всім підряд, то Україна швидко позбудеться свого головного багатства – земельних ресурсів, а це є зрадою державних інтересів.

Політик як приклад навів приватизацію підприємств металургійної, хімічної, машинобудівної промисловості, після чого країна втратила контроль над цими галузями, а багато фабрик і заводів стоять зруйнованими, хоча і потрапили в руки іноземних інвесторів.

ins{.

Він підкреслив, що держава в особі парламентуі уряду має поставити перед собою одну мету –розвивати країну, а не думати, кому і що продати.

На думку Анатолія Могильова, необхідно так вибудувати систему взаємовідносин учасників агробізнесу, щоб мінімальний прибуток отримували агробарони, а максимальний – ті, хто своїми руками виробляє хліб, молоко та інші товари сільгоспвиробництва.

"Поки ж у нас все навпаки: фермери сьогодні обробляють землю за копійки, над ним стоять агрохолдинги, які вигрібають левову частку прибутку, замість того, щоб пускати ці гроші на розвиток села, підтримку інфраструктури", – вважає лідер партії "Незалежність".

Анатолій Могильов попередив, що така система призведе до нового витку пограбування аграріїв - при купівлі врожаю.

"Дрібним господарствам урожай зберігати немає де, і вони його продають прямо з поля.

Спеціально під це сьогодні опускають долар, щоб купити зерно задешево, а потім відвезти його в порт і там продати мінімум на 50% дорожче.

Тобто, купивши у селянина тонну зерна по 3500 гривень, трейдери продають його за 5000 гривень", – пояснив політик.

І підкреслив, що обов'язок держави зробити так, щоб ці гроші залишалися у аграріїв, а не текли в кишені олігархів, в тому числі, і зарубіжних.

Політик вважає, що відповідальність за такий стан справ прямо лежить на чинних поки парламенті і уряді.

Він наголосив, що головна функція держави – робити все для зручності та вигоди своїх громадян.

Правда, відзначає Могильов, останні п'ять років влада усунулася від цього, поступово прибравши дотації і практично ліквідувавши держпрограми підтримки садівництва, тваринництва, фермерських господпрств.

Політик заявив, що партія "Незалежність" виступає за державну підтримку фермерських господарств, де працюють і є господарями землі самі українці, і за те, щоб на законодавчому рівні обмежити можливість отримання надприбутків агрохолдингами.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны