Чай із гібіскусу покращує функції судин.
Це підтвердило експериментальне дослідження вчених із Великої Британії й Нігерії.Напій для експерименту готували шляхом настоювання 30 грамів висушених квітів гібіскусу в літрі води протягом 10 хвилин.
Споживали такий настій піддослідні після прийому їжі з високим вмістом жирів.
Пише видання Natural News.
Результати показали, що вживання чаю з гібіскусу покращує кровотік і добре позначається на стані ендотелію судин.
Ендотелій — це шар клітин, яким покриті внутрішні стінки судин.
Порушення його функцій підвищує ризик появи таких серцево-судинних патологій, як атеросклероз, інфаркт міокарда, коронарна недостатність і гіпертонія.
Також відомо, що чай із гібіскусу нормалізує кров'яний тиск і підвищує концентрацію "хорошого" холестерину.
Вбереже від смерті через хвороби серця правильне харчування.
Зокрема, важливо ввести в раціон продукти з високим вмістом омега-3 жирних кислот.