УПЦ КП просить суд заборонити київській владі передавати іншим особам будівлі Михайлівського Золотоверхого монастиря
УПЦ КП просить суд заборонити київській владі передавати іншим особам будівлі Михайлівського Золотоверхого монастиря

УПЦ КП просить суд заборонити київській владі передавати іншим особам будівлі Михайлівського Золотоверхого монастиря

Михайлівський Золотоверхий монастир.

В Окружний адміністративний суд Києва надійшло клопотання від Київської Патріархії УПЦ КП про забезпечення позову, де позивач просить суд заборонити київській владі здійснювати будь-які дії щодо передачі у користування іншим особам деяких об'єктів нерухомого майна, якими зараз користується позивач.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адмінсуду столиці.

"Зокрема, позивач просить суд заборонити Київській міській раді та Київській міській державній адміністрації здійснювати які-небудь дії з припинення користування позивачем будівлями Михайлівського Золотоверхого монастиря та Церкви Успіння Богородиці Пирогощої.

У той же час, позивач просить заборонити Київській міськраді і КМДА вчиняти будь-які дії щодо передачі в користування іншим особам, крім Київської Патріархії УПЦ КП, зазначених об'єктів нерухомого майна", - наголошується в повідомленні.

Також позивач просить суд заборонити суб'єктам державної реєстрації юридичних осіб, громадських формувань проводити будь-які реєстраційні дії стосовно відомостей, що містяться в Єдиному держреєстрі, в тому числі, але не виключно, скасовувати реєстраційні дії і записи про релігійні організації: "Київська Патріархія Української православної церкви", Свято-Феодосіївський чоловічий ставропігійний монастир м.

Києва Української православної церкви, Видубицький монастир Київської єпархії Української православної церкви, релігійна громада парафії святого рівноапостольного великого князя Володимира Київської єпархії Української православної церкви в Шевченківському районі м.

Зараз суд вирішує питання про наявність правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

В Окружний адміністративний суд Києва був поданий позов з вимогою скасувати рішення Мінкульту про анулювання реєстрації статуту УПЦ КП.

Як повідомлялося, почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що скликаний їм помісний собор 20 червня скасував рішення про ліквідацію УПЦ КП і відновив її діяльність.

Також він заявляв, що не приймає Томос про автокефалію.

Синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію Православної церкви в Україні 11 жовтня 2018 року.

Церемонія підписання Томосу відбулася 5 січня 2019 року в Стамбулі.

Вранці 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю Православної церкви України Єпіфанія посох і Томос про автокефалію.

Це сталося під час урочистого богослужіння в церкві Святого Георгія в Стамбулі.

В цей же день Томос прибув в Україну і був прийнятий в трапезному храмі Святої Софії.

10 січня Томос про автокефалію ПЦУ, який раніше у Стамбулі підписали члени Синоду Вселенського патріархату, вже повернувся в Україну.

Синод Православної церкви України підтвердив намір керуватися статутом, який було прийнято на Об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року.

Єдиний, хто не підписав це рішення, - це почесний патріарх ПЦУ Філарет.

Источник материала
Поделиться сюжетом