ДБР розслідує привласнення 10 млн грн співробітниками ДК "Укрспецекспорт"
ДБР розслідує привласнення 10 млн грн співробітниками ДК "Укрспецекспорт"

ДБР розслідує привласнення 10 млн грн співробітниками ДК "Укрспецекспорт"

прес-служба ДБР.

Слідчими теруправління Державного бюро розслідування, розташованого в місті Києві, здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом можливого привласнення грошових коштів окремими службовими особами Державної компанії "Укрспецекспорт".

Про це повідомляє прес-служба Госбюро.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ДК "Укрспецекспорт", за попередньою змовою, запровадили механізм привласнення коштів державного підприємства шляхом їх перерахування на рахунки ТОВ "Фішер Клаб" та ТОВ "Фішер Клаб 2017".

Кошти перераховувались за фіктивно надані послуги з харчування представників іноземних делегацій.

За попередніми даними, на підставі підроблених документів держконцерну у 2018-2019 роках на рахунки ТОВ "Фішер Клаб" та ТОВ "Фішер Клаб 2017" перераховано приблизно 10 мільйонів гривень.

Слідчими ДБР і прокурорами Військової прокуратури Центрального регіону України проведено обшуки за місцем роботи та проживання службових осіб Державної компанії та ресторані "Фішер".

"Досудове розслідування в кримінальному провадження здійснюється за фактами привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах організованою групою осіб (ч.

5 ст.191 Кримінального кодексу України)", - повідомляють слідчі.

У разі доведення вини посадовим особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Источник материала
Поделиться сюжетом