Росія та Іран тісно співпрацюють в Сирії, - Помпео
Росія та Іран тісно співпрацюють в Сирії, - Помпео

Росія та Іран тісно співпрацюють в Сирії, - Помпео

Росія та Іран тісно співпрацюють в Сирії, повідомляє Держдепартамент США.

"Росіяни та іранці тісно співпрацюють в Сирії.

Вони викликали одну з найбільших міграцій людей.

Майже зараз 6 млн осіб із Сирії змушені покинути свої будинки", – цитує Держдеп витримки з інтерв'ю Помпео The Sean Hannity Show.

За його словами, у США немає ніяких сумнівів в тому, що Іран і Росія тісно співпрацюють, причому Росія, яка була однією з країн, які підписали ядерну угоду, вирішила залишитися в цій угоді, що є в корені неправильним напрямком для світу в спробі стримувати Іран.

У 2018 році президент США Дональд Трамп оголосив про вихід своєї країни з угоди і введенні нових санкцій проти Тегерана.

У липні держсекретар США Майк Помпео пригрозив Ірану новими санкціями у разі, якщо Тегеран продовжить збагачувати уран і не повернеться до дотримання його лімітів, встановлених ядерних угодою.

29 червня зустріч заступників міністрів закордонних справ Ірану і "групи 4 + 1" - Росії, Китаю, Франції, Великобританії та Німеччини завершилася у Відні без якого-небудь прогресув питанні імплементації угоди щодо ядерної програми Тегерана.

3 липня глави МЗС Німеччини, Франції, Великобританії і ЄС засудили перевищення Іраном ліміту запасів низькозбагаченого урану.

Источник материала
Поделиться сюжетом