За яких умов Угорщина розблокує переговори України з НАТО
За яких умов Угорщина розблокує переговори України з НАТО

За яких умов Угорщина розблокує переговори України з НАТО

Угорщина зніме вето на переговори України з НАТО тоді, коли закарпатським угорцям повернуть право на навчання рідною мовою.

Також тоді Угорщина надасть €50 млн на розвиток прикордонної інфраструктури - про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в Береговому на Закарпатті."Новий етап в стосунках України та Угорщини можливий тільки після виборів в парламент.

Ми відверто сподіваємося на те, що в Києві складається така ситуація в парламенті, що зробить можливим значне покращення відносин між нашими країнами," - сказав Сіярто.

Як тільки вона поверне угорській спільноті її права на навчання рідною мовою, ми зможемо налагодити дуже інтенсивне економічне співробітництво на благо двох країн.

Ми маємо на це €50 млн.

З цих грошей можна розвивати інфраструктуру, зокрема, ми готові побудувати 4 нових КПП на кордоні між Угорщиною та Україною, а також налагодити співробітництво комісій у питаннях нацменшин, екологічних питаннях", - наголосив глава МЗС Угорщини.

Посла Угорщини Іштвана Ійдярто викликали в українське МЗС в зв'язку з заявами угорського міністра закордонних справ Петера Сійярто.

Источник материала
Поделиться сюжетом