Пакет акцій "дочки" банку РФ виставили на аукціон
Пакет акцій "дочки" банку РФ виставили на аукціон

Пакет акцій "дочки" банку РФ виставили на аукціон

19 липня.

Понад 99% акцій “Промінвестбанку” були виставлені на аукціон на біржі ПФТС.

Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт фондової біржі.

“28 серпня 2019 року на АТ” Фондова біржа ПФТС “відбудеться аукціон з продажу цінних паперів, на які звернено стягнення.

На аукціон виставлені 5 080 310 373 акцій ПАТ „Промінвестбанк“ (99,7726% статутного капіталу)”, — сказано в повідомленні ПФТС.

Первісна вартість пакета становить 532 млн 98 тис.

866 грн.

Аукціон стартує в 11:00.

На сайті ПФТС додають, що виставлений на продаж пакет акцій було стягнуто.

Так, на початку вересня 2018 року Апеляційний суд Києва своєю ухвалою заарештував акції українських “дочок” російських банків, включаючи “Промінвестбанк”.

А 12 вересня постійна палата Третейського суду у Гаазі задовольнила колективний позов 18 українських компаній і однієї приватної особи проти Російської Федерації через втрачені ними активи у результаті анексії Криму.

Верховний суд України 25 січня наклав арешт на акції “Промінвестбанку”, “Ощадбанку” і “ВТБ Банку”, які “належать боржникові — Російської Федерації”.

Зокрема, цим банкам було заборонено відчужувати рухоме і нерухоме майно, яке “належить боржнику — Російської Федерації”.

У червні 2019 року російський держбанк Зовнішекономбанк, якому належало 99,7726% акцій “Промінвестбанку”, звернувся до Арбітражнго інституту Стокгольмської торгової палати з вимогою відшкодувати втрати дочірнього банку в Україні.

Источник материала
Поделиться сюжетом