Парубій поставив Зеленському умови для проведення позачергової сесії
Парубій поставив Зеленському умови для проведення позачергової сесії

Парубій поставив Зеленському умови для проведення позачергової сесії

18 липня.

Якщо Ви насправді хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа Президента України до Верховної Ради України у відповідність до вимог Закону і невідкладно передати у Апарат Парламенту.

Так голова Верховної Ради Андрій Парубій відповів Президенту України Володимиру Зеленському, який сьогодні оприлюднив заяву щодо відмови спікера скликати Раду, передає УНН.

"Змушений знову повторити, що Ваше подання від 17 липня 2019 року було оформлено не у відповідності з вимогами чинного законодавства.

Вчора я ввічливо попросив Вас виправити цю помилку.

А також надав аргументоване, розгорнуте та вичерпне юридичне обґрунтування", - написав Парубій на своїй сторінці у Facebook.

Звертаючи до Зеленського, спікер зазначив: "Якщо Ви насправді хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа Президента України до Верховної Ради України у відповідність до вимог Закону і невідкладно передати у Апарат Парламенту.

І, як я вже наголошував, у найкоротші терміни я забезпечу проведення позачергової сесії".

У разі надходження відповідного подання, я готовий невідкладно підписати розпорядження щодо її підготовки, наголосив Парубій.

"Вкотре звертаю Вашу увагу, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України", - зазначив спікер.

Що ж до самопожертви і звитяги, то, за словами Парубія, необхідно мати достатньо особистих заслуг, щоби апелювати до таких високих якостей.

Нагадаю — серед депутатів цього скликання є ветерани АТО, які визволяли з російської окупації українські міста, які проливали свою кров за Україну.

"Пам’ятайте це", - резюмував спікер.

Раніше Зеленський направив листа Парубію з кликанням скликання ВР на 18 липня.

Парубій звернувся до Президента з проханням привести свій лист до ВР до вимог закону.

Президент же побачив злочинну бездіяльність у відмові скликати Раду.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны