У Грузії звільнили гендиректора телеканалу, ведучий якого вилаяв Путіна
У Грузії звільнили гендиректора телеканалу, ведучий якого вилаяв Путіна

У Грузії звільнили гендиректора телеканалу, ведучий якого вилаяв Путіна

19 липня.

Новий власник грузинської приватної телекомпанії Rustavi 2 Кібар Халваши, чиї права на компанію фактично підтвердив раніше Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ), всього через кілька годин після винесення вердикту звільнив з посади гендиректора Ніколоза Гварамія і призначив на цю посаду свого адвоката Паата Салію.

Про відповідне рішення, в четвер, 18 липня, повідомив на своєму сайті сам телеканал, передає УНН із посиланням на Радіо Свобода.

Гварамія за кілька годин до звільнення заявляв, що у нього підписаний контракт з телеканалом до 31 грудня 2020 року і що він не збирається нікуди йти.

Після відставки він заявив про політичні причини свого звільнення, підкресливши, що голова МЗС Росії Сергій Лавров і президент Росії Володимир Путін “вимагали” закрити телеканал Rustavi 2.

Телеканал на початку липня став фігурантом політичного скандалу між Росією і Грузією.

7 липня Георгій Габунія, ведучий авторської програми “P.

S.”, яка виходить на Rustavi 2, російською мовою звернувся до президента Росії Володимира Путіна і нецензурно вилаяв його.

“На нашій красивій землі немає місця такій убогій істоті, такому виродку, як ти”, — сказав Габунія в одній з найбільш культурних частин свого звернення.

МЗС Росії у відповідь заявило про неприйнятну “витівку” з боку телеканалу, а президент Грузії Саломе Зурабішвілі і прем’єр-міністр Мамука Бахтадзе розкритикували Габунію.

Пізніше журналіст був відсторонений від роботи в ефірі.

Источник материала
Поделиться сюжетом