Парубій підписав закон про посилення покарання педофілів – документ передадуть президенту
Парубій підписав закон про посилення покарання педофілів – документ передадуть президенту

Парубій підписав закон про посилення покарання педофілів – документ передадуть президенту

Глава Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про відповідальність за зґвалтування та розбещення неповнолітніх, що передбачає примусову хімічну кастрацію.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Тепер документ буде переданий президенту України Володимиру Зеленському.

Закон вже викликав навколо себе ряд дискусій, зокрема стосовно того, що каструватимуть не тільки тих, хто вчиняв сексуальне насильство над дітьми, але й тих, хто вступав у статеві відносини з підлітками до 16 років.

Також під сумнів поставили доцільність відкритого реєстру педофілів, адже, як вважають юристи, він навпаки може нашкодити жертвам, так як у більшості випадків дітей ґвалтують у сім'ї.

Закон визначає посилення законодавства у протидії сексуальному насильству щодо дітей.

Зокрема згідно зі статтею 152 ККУ, покарання передбачає застосування примусової хімічної кастрації.

При цьому її не застосовуватимуть до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років, і до осіб, старших за 65 років.

Відповідно до закону, покарання у виді примусової хімічної кастрації полягає у примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають зменшити лібідо та сексуальну активність.

Також законом вносяться зміни до Кримінально-виконавчого кодексу України та закону "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі".

Їх положення доповнені категорією засуджених до позбавлення волі за зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього, насильницьке задоволення статевої пристрасті в неприродний спосіб, вчинене щодо неповнолітньої чи неповнолітнього, статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, розбещення неповнолітніх.

Щодо таких осіб закон передбачає встановлення адміністративного нагляду.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны