В Україні частка виробництва ГМ-сої досягла 60%

main image main image

В Україні частка виробництва ГМ-сої досягла 60%

Про це розповів агроном компанії «Агрітема» Павло Волинець, передає latifundist.com. Експерт зазначив, що контролювати якість такого насіння неможливо.

Аграрієм сіється п'ята-шоста репродукції, вони неврожайні і сильно уражені хворобами.

Однак завдяки тому, що собівартість вирощування ГМ-сої невелика, невеликий агробізнес сіє саме її. «При вирощуванні традиційної сої, помилки, допущені під час застосування ЗЗР, виправити протягом вегетації неможливо.

Наприклад, проміжок для внесення гербіцидів дуже короткий, соя повинна мати не більше, ніж 2 листочка.

При пізньому внесенні ситуацію вже не вдасться виправити, і соя буде «брудною».

У випадку з ГМ-соєю, гліфосат можна вносити в будь-який час і завжди отримувати більш-менш хороший результат.

Тому ГМ-соя популярна серед приватників, у яких немає своїх обприскувачів, у яких недостатньо агрономічного освіти.

Тому вона користується у них попитом.

Її простіше вирощувати, прогнозовано і стабільно», — пояснив Павло Волинець. У той же час, в асоціації AgentGreen повідомляють, що У Країні невигідно вирощувати ГМ-сою, якщо вона хоче освоїти і збільшити свою частку присутності на європейському і китайському ринках.

Ці країни не споживають трансгенну продукцію.

Хоч Китай і купує трансгенну сою на ринках Латинської Америки.