У "Слузі народу" підготували перший варіант коаліційної угоди - theБабель
У "Слузі народу" підготували перший варіант коаліційної угоди - theБабель

У "Слузі народу" підготували перший варіант коаліційної угоди - theБабель

У політичній партії "Слуга народу" вже підготували перший варіант коаліційної угоди, однак він ще потребує доопрацювання.

Про це у суботу, 20 липня, повідомляє the.

Бабель з посиланням на власні джерела.

"Ситуація з коаліційною угодою така: це колективна робота, природно, тому що там багато профільних розділів.

Сказати, що її пишуть в якомусь одному місці, я не можу, позаяк у роботі беруть участь не тільки майбутні нардепи, але й майбутні міністри, але хто — не скажу", - зазначив співрозмовник видання.

Наразі угоду намагаються довести до ідеального стану.

Крім того, працюють над розробкою законопроєктів.

"Угода готова в першій ітерації, тобто, в цілому вона є.

Однак потрібні ще одна-дві до повної готовності.

Вона базується як на партійній програмній декларації, так і на розробках експертів, які увійшли до команди Зеленського ще в період президентської кампанії.

Додаткові ітерації до повної готовності необхідні, оскільки працюють робочі профільні комітети нашої майбутньої фракції, і вони також напрацьовують додаткові пропозиції вже у вигляді законопроєктів", - підкреслив він.

Не виключають також у "Слузі народу" й того, що коаліційна угода буде переглядатися, оскільки, попри близькість сторін, "деякі інші нюанси можуть у нас відрізнятися".

Юридична підстава ухвалення такого рішення – від 2016 року не існувало парламентської коаліції.

Вибори проходитимуть за змішаною системою: половина парламенту обиратиметься за списками, а інша - за мажоритарними округами.

У бюлетені з партіями будуть 22 політичні сили.

Загалом за депутатське крісло змагатимуться понад п'ять тисяч кандидатів.

Згідно з опитуванням за 13-17 липня 2019 року соціологічної групи "Рейтинг" близько 49,5% людей, які визначились і планують голосувати, віддадуть свій голос за президентську партію "Слуга народу", за "Опозиційну платформу – За життя" - 10,5%, за "Європейську солідарність" Петра Порошенка (7,7%), за "Батьківщину" - 6,9%.

за партію Святослава Вакарчука "Голос" - 5,9%.

Докладніше про чинних народних депутатів, які знову балотуватимуться до Ради за мажоритарними оркгуами читайте за посиланням.

Також на ТСН.

ua доступний матеріал про ті мажоритарні округи, де виборці стикнуться з численними клонами справжніх висуванців від різних політсил.

Источник материала
Поделиться сюжетом